Pomozimo im da prežive

Udruženje građana „Centar građanskih vrednosti“ (CGV) u saradnji sa „Klein house“ u subotu i nedelju (4. i 5. jula), organizuje prikupljanje pomoći za migrante u Subotici.

Akcija priklupljanja pomoći oba dana vikenda biće održano u Social bar & art gallery „Klein house“ (Štrosmajerova 9, Subotica) u periodu od 10 do 19 časova.

Gifest 3 klein house subotica (40)
Pozivamo sve građane, organizacije i firme da se pridruže u prikupljanju vode i hrane za naše privremene goste iz Avganistana, Sirije, Iraka i drugih ratom zahvaćenih teritorija i pomognu im da prežive.

Najviše potrebe ima za vodom i hranom: hlebom, konzervama, jogurtom, salamom (da nije svinjska), voćem, povrćem… bilo šta što može odmah da se konzumira, kao i lekovima protiv bolova, zavojima, sredstvima za dezinfekciju i ličnu higijenu, odećom i obućom.

Svu robu koju uz vašu pomoć prikupimo prosledićemo Tiboru Vargi iz nevladine organizacije „Istočnoevropska misija“. On će robu rasporediti i odneti onima kojima je naša pomoć i ljudskost sada najpotrebnija.

Akciju podržavaju:

Medijski portal „Magločistač”
Inicijativa mladih za ljudska prava u Subotici
Fejsbuk grupa „Második nyilvánosság”
Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“
Udruženje građana „Authentic Vojvodina“

 



KOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Salama da nije ‘ svinjska ‘ .a gde ima salama bez svinjskog mesa ? Ko pita naše beskućnike da mogu birati…između masne i nemasne salame.

  2. upoznati kaže:

    Nemam nista protiv migranata ali nemojte da se desi da ih smestite na Palic u Vikend naselje. Ono je dovoljno devastirano.

  3. borisii kaže:

    Moji suboticani
    Pomozite tim ljudima. Ja sam na V. Radanovcu, na magistrali, njihove migracije. Gradske face i ini su se sad setili? Pokazuju svoju empatiju da bi na fejsbuku, tviteru… mogli da kazu da su mnoogo fini i dobri.
    Najmanje dve, a verovatno i vise ti nesretnici prolaze kroz moju ulicu.
    \ Pomozite im ne da se hvalite!

  4. gipszes kaže:

    hajde da im skupimo pare za ameriku

  5. siledzija kaže:

    kolko suboticana zivi u jadu,bedi i gladi?
    kolko vojvodjana nema za osnovne namirnice?
    pola srbije gladuje
    srbi na kosmetu nemaju slobodu zivljenja,osnovne uslove za zivot….

    a vi skupljate pare za potencialne teroriste,bombase samoubice….neka i nisu nista od ta 2 zla al opet vasim maloumnim glupim akcijama nikad kraja

  6. Kertvaros kaže:

    Da neko tim ljudima plati avio-kartu za USA, oni ni u snu ne bi tamo otisli. Njihov jedini i zakleti cilj su Nemacka, Svedska, Norveska, Svajcarska, Holandija, i Danska. Sve ostale zemlji su njima „ispod casti“ Jer samo u navedenim zemljama placaju dovoljno visoke alimentacije koje oni licno smatraju da su bar donekle na njihovom nivou i zivotnom standardu na koji su kod kuce navikli. Sve ostale Evropske drzave nisu dostojne da se brinu o njima.

  7. ccc kaže:

    @siledzija

    ko je u Vojvodini gladan, taj za život nije. Da stolicu zasadiš ispred kuće nikle bi još dve. A zapuštenik njiva, placeva i bašti koliko ti duša ište. Samo onaj ko neće, nema, barem da ne bude gladan.

  8. Globetrotter kaže:

    A da li su gore pomenute organizacije barem jednom darovali hranu ili odeću Subotičanima koji gladuju ili nemaju pare za ogrev ili struju?! Njih ima nažalost više hiljada. Bolje našima pomoći nego ovim migrantima!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 18 = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: