Berbanski dani za vikend na Paliću

Berbanski dani se održavaju za vikend, 16. i 17. septembra, i to 28. put ove godine. Kao i svake godine obeležava se i slavi berba voća i povrća, proizvodnja vina i završetak radova u voćnjacima i vinogradima.

berbanski dani (6)

Okupiće se brojni proizvođači voća, povrća, zimnice, ručnih radova, tradicionalnih radova i vina. Posetioci će moći da pogledaju, kupe, degustiraju ove proizvode a možda i da dobiju neki savet od naših izlagača.

Ove godine se programu priključuje i manifestacija „Izađi mi na teglu“, takmičarski karavan u kuvanju ajvara. Specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, ajvar, izazvaće „na teglu“ vrsne kulinare i prave gurmane u čak 30 gradova širom Srbije. Na Palić dolaze 17. septembra.

Program manifestacije Berbanski dani u subotu će obogatiti i muzički program, sa nastupom tamburaša i to Tamburaški ansambl Uspomena (od 16 do 18h) i tamburaški ansambl Ravnica (18 do 20h) na Muzičkom paviljonu.

U subotu nas očekuju i razne igre, Palićki poen i Berbanska Olimpijada, zatim izložba sitnih životinja, Humanitarna akcija Rotari kluba Subotica „Plodovi humanosti“.

Nedelja pre podne je uvek posvećena dečijem programu, sa dečijim predstavama, animatorima, radionicama, tombolama, nastupima plesnih škola.

Detaljan program pogledajte na ovom linku.KOMENTARI

  1. Mr Me kaže:

    Lepa manifestacija. Steta sto vise suboticana ne posecuje ovako lepe dogadjaje u nasem gradu i okolnim mestima!

  2. stormwatch kaže:

    Meni je najbitnije da se na ovim proslavama neguje tradicionalna Vojvodjanska Tamburaska muzika. Vojvodjanska Tambura i Vino su dobitna kombinacija!

OSTAVITE KOMENTAR