Dečji mjuzikl „Crvenkapica“ iz Vinkovaca u Subotici

Dečji mjuzikl „Crvenkapica“, koji važi za najraskošniju dečju predstavu u stotinu godina dugoj pozorišnoj tradiciji Vinkovaca, gostovao je u Dečjem pozorištu u Subotici, gde je izazvao oduševljenje publike.

Subotičke mališane oduševio je mjuzikl „Crvenkapica“, koji je u Dečjem pozorištu u Subotici, izvelo gostujuće Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca.

„Ja volim bajke jer Crvenkapica nadmudri vuka“, kaže Vanja Milićević, učenica OŠ „Kizur Ištvan“ iz Subotice.

RTV

Njena školska drugarica Danica Petrović takođe je bila u publici.

„Uvek gledamo neke lepe predstave. To mi se jako sviđa“, kaže Danica Petrović iz subotičke OŠ „Kizur Ištvan“, dodajući da joj je „Crvenkapica“ omiljeni lik.

Dečji mjuzikl „Crvenkapica“ najraskošnija je dečja predstava u stotinu godina dugoj pozorišnoj tradiciji Vinkovaca.

„Zaista me raduje što se saradnja između vinkovačkog kazališta i vašeg pozorišta intenzivira i što mislim da radimo jednu jako lijepu priču koja će prerasti u pravo prijateljstvo“, kaže Vladmir Andrić, glumac i reditelj predstave „Crvenkapica“ Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca.

Dečje pozorište iz Subotice redovan je gost na „Vukovarskom proljeću“, a njegova pozornica uvek je otvorena za predstave gostiju iz Srbije, kao i inostranstva.

„Dečje pozorište Subotica- Gyermekszínház Szabadka- Dječje kazalište Subotica voli da otvori vrata svoje pozornice i da primi što više prijatelja, drugara, kolega koji se, takođe, bave istovrsnom delatnošću“, kaže Marta Aroksalaši, direktorka Dečjeg pozorišta u Subotici.

Originalna muzika, mladi akademski glumci predvođeni „Crvenkapicom“ Karatinom Šestić i lovcem Ivanom Pokupićem, koji je nominovan za Nagradu hrvatskog glumišta, odgovor su zbog čega je ovo muzičko putovanje kroz šumu do bakine kuće izazvalo oduševljenje mališana u Subotici.

 

RTV

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR