50. SUSRETI POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

OPIS

U Dečjem pozorištu u Subotici u nedelju, 1. decembra 2019. godine počinju jubilarni 50. Susreti profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije, na kojima će biti izvedene lutkarske predstave iz Beograda, Zemuna, Kragujevca, Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Subotice.
Na ovogodišnjim Susretima, koji traju do 3. decembra biće izvedeno sedam predstava u okviru takmičarskog programa. Predstave će se odigravati u subotičkom Dečjem pozorištu, na sceni Jadran i u pozorištu Kostolanji Deže. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Prvog dana 50. Susreta biće odigrana predstava „Na vukovom tragu“ u izvođenju Pozorišta mladih iz Novog Sada (nedelja, 1. decembar u 16h – scena Jadran).

Drugog dana biće odigrane tri predstave. Pozorište lutaka Pinokio iz Zemuna izvešće predstavu „Alisa u zemlji čuda“ (ponedeljak, 2. decembar u 10h – scena Jadran), Dečje pozorište Subotica predstavu „Teatru s ljubavlju“ (ponedeljak, 2. decembar u 17h – Dečje pozorište Subotica), a Pozorište za decu iz Kragujevca predstavu „Tihi dečak“ (ponedeljak, 2. decembar u 19h – Pozorište Deže Kostolanji). Poslednjeg dana biće odigrane predstave „Divljižder – ili zašto ne želim da odrastem“ Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina (utorak, 3. decembar u 10h – Dečje pozorište Subotica), „Vuk koji je ispao iz knjige“ Pozorišta lutaka iz Niša (utorak, 3. decembar u 12h – Pozrište Deže Kostolanji) i „Čudotvorno kresivo“ Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda (utorak, 3. decembar u 17h – Dečje pozorište Subotica).

U okviru pratećeg programa biće odigrane dve predstave koje će izvesti gosti iz Mađarske i iz Republike Srpske, biće održane promocije knjige „Bajkin Džep“ Biljane Vujović u Gradskoj biblioteci u Subotici i Monografije Zrenjaninskog pozorišta.KOMENTARI

  1. RITA FLEIS kaže:

    PREDSTAVA ‘TIHI DEČAK’ POZORIŠTA ZA DECU IZ KRAGUJEVCA JESTE MAŠTOVITE DRAMATURGIJE I REŽIJE, PERFEKTNO ODGLUMLJENA, PREDSTAVA KOJOM STVARAOCI DAJU SEBE PUBLICI CELIM BIĆEM. HVALA.

OSTAVITE KOMENTAR