CleanTech meetup

OPIS

CleanTech meetup u subotičkom Startit Centru — prilike za zelene startape i showcase VR-a o zaštiti životne sredine

U četvrtak, 11. oktobra, od 18 časova u subotičkom Startit Centru biće održan meetup na kojem će Nemanja Milović govoriti o prilikama za dobijanje sredstava u oblasti čistih tehnologija, a nakon toga će biti održan VR showcase.

Poslednjih godina se u fokusu javnosti sve više nalaze inovativne tehnologije koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

CleanTech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Nemanja Milović će učesnicima predstaviti mogućnosti koje pružaju CleanTech programi na kojima radi Startit, dok će u okviru VR showcase-a prisutni moći da isprobaju aplikaciju koja ih stavlja u ulogu drveta kako bi mogli da osete sa kakvim sve izazovima se prioroda susreće zbog klimatskih promena i nemara za životnu sredinu.

O predavaču

Nemanja Milović je menadžer projekata iz CleanTech oblasti u Startitu (EIT InnoEnergy, Climate-KIC) i osnivač sajta klima101.rs koji se bavi klimatskim promenama.

Prijave

Događaj je zakazan za 11. oktobar od 18 časova u Startit Centru Subotica (Korzo 1). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR