“Druga strana svega“ rediteljke Mile Turajlić

OPIS

17-og januara, u 19 sati u Savremenoj galeriji Subotica održava se projekcija filma “Druga strana svega“ rediteljke Mile Turajlić. Posle projekcije, imaćemo razgovor sa redateljkom i glavnom protagonistkinjom filma, Srbijankom Turajlić, njenom majkom, dugogodišnjom aktivistkinjom i univerzitetskom profesorkom u penziji.

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivaju istoriju te porodice i burnu političku prošlost naše zemlje. Kroz intimne razgovore majke i ćerke, dokumentarni film „Druga strana svega“ ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke o njenoj borbi i razočarenjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira i postavlja pitanje da li, i kako nove generacije nastavljaju i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.

Film „Druga strana svega“ je imao svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), njujoršku premijeru (NYC DOC) i evropsku premijeru u Amsterdamu, gde je osvojio glavnu nagradu na najvažnijem festivalu dokumentarnog filma IDFA, a zatim popunio Sava Centar na domaćoj premijeri, održanoj 29. novembra u okviru 23. Festivala autorskog filma.

Trejler za film The Other Side of Everything možete pogledati ovde http://bit.ly/2D3fyiS

Moderatori su Viktorija Simon Vuletic i Petar Mitric.

Ulaz je besplatan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR