Etno radionica tkanja

OPIS

Etno radionica tkanja održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u dvorištu Bioskopa Abazija u utorak 20. avgusta 2019. godine sa početkom u 17 časova.

Učešće je besplatno ali je broj učesnika ograničen te je neophodno svoje prisustvo najaviti putem mejla gradionice@gmail.com .

Radionica je namenjena svim zainteresovanim učesnicima bez obzira na godine. Radionica je dvojezična i tokom nje će se govoriti i srpski i mađarski jezik. Tokom radionice polaznici će biti u prilici da nauče sledeće tehnike: tkanje pojaseva prstima, tkanje raznih pojaseva na drvenom ručnom brdu, tkanje narukvica i ogrlica na drvenim pločama, tkanje malih torbica na drvenim lutkama. Sav materijal je obezbeđen.

Voditeljka radionice je Eva Lindeman, kreativka i sertifikovana učiteljica tkanja po programu stručne škole iz Mađarske sa bogatim radioničarskim iskustvom i kao učesnica i kao voditeljka na raznim manifestacijama negovanja tradicionalnih vrednosti  narodne umetnosti (izložbe, radionice, konkursi, prodajne izložbe) .

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše reginalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR