IZLOŽBA BOŽIĆNJAKA

OPIS

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ Etnološki odjel „Blaško Rajić“ poziva na otvorenje XXIII. izložbe BOŽIĆNJAKA, koje će se održati u predvorju Gradske kuće 7. XII. 2019. godine u 19 sati. Izložba Božićnjaka otvorena je do 14. XII.

Mogu se pogledati dvije prodajne izložbe: Likovnog odjela HKC-a „Bunjevačko kolo“ i Likovno-slamarskog odjela HKPD „Matija Gubec“.

Izložba se priređuje uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grada Subotice.

Izložba Božićnjaci se tradicionalno održava od 1997. godine, u organizaciji Etnološkog odjela „Blaško Rajić“ pri Katoličkom društvu „Ivan Antunović“.

Kod bunjevačkih Hrvata za Božić se tradicionalno izrađuje božićni kolač „Božićnjak“, prizor Betlehema u malom, ukrašen figurama od tijesta, ručne izrade. Organiziraju se radionice za djecu i mlade. Na izložbi se nađu božićnjaci iz Subotice i Sombora, te okolnih mjesta Žednika, Đurđina, Male Bosne, Tavankuta.



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR