Kako veštačka inteligencija menja grafičku industriju?

OPIS

Kako veštačka inteligencija menja grafičku industriju? — meetup u Startit Centru Subotica

U Subotici će u četvrtak, 17. januara, od 18 časova biti održan meetup na temu ‚‚(R)Evolucija Kreative: Kako A.I. menja graficku industriju?”.

Kreativnost je možda najveći izazov za veštačku inteligenciju (AI). AI je već u stanju da imitira stilove velikih majstora slikarstva, kreira 3D svetove i donosi kreativne odluke u filmskoj inudstriji. Postavlja se pitanje koliko daleko AI može i treba da bude u kreativnom procesu.

Da li se AI može naučiti da stvara bez navođenja? Da li stvarno može da razume šta je lepota, analizirajući npr. određene aranžmane piksela? Da li ćemo ostati bez posla ili ima nade? Na ovom meetupu će biti napravljen osvrt na dosadašnje aplikacije AI u kreativnom procesu, kao i na najnovija dostignuća u polju AI i grafičke industrije, koji su tek zagrebali površine mogućeg.

O predavaču

Siniša Lazarek je grafički dizajner i art direktor sa preko 15 godina u grafičkoj industriji. Zadnjih osam godina radi kao freelance dizajner i creative director za međunarodne klijente. Top Ranked dizajner na UpWorku, a trenutno je fokusiran na tech i service start-ups, kao i na consulting za brendove.

Prijave

Događaj je zakazan za 17. januar u 18 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1, na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR