Koncert: Italia, amore & vino

OPIS

Koncert inspirisan Italijom, a posvećen prazniku LJUBAVI i VINA.

Klavirski resital Koste Jevtića

Kosta Jevtić, pijanista klasičnog obrazovanja, 2017. godine izlazi iz tradicionalnih repertoarskih okvira i započinje predstavljanje sopstvene muzike za solo klavir. Na autorskim resitalima u gradovima Italije a zatim i u Srbiji, Norveškoj, Portugaliji premijerno izvodi muziku koja u sebi spaja uticaje postminimalizma, klasike i tradicionalne muzike.

Muzička znanja, sticane tokom studija klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasama maestra Kemala Gekića i Alana Frejzera, kao i tokom dve i po decenije saradnje sa instrumentalistima i pevačima, koncertiranja, rada sa učenicima i studentima, sada sublimira u lične muzičke iskaze, zamenivši sredstva, ali težeći i dalje istom cilju: umetnosti koja je tu da očara, da oslobodi.

Kosta Jevtić je zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju nastavnik veština na predmetu Klavirski praktikum.

Na programu svog prvog autorskog resitala u Subotici Kosta će, pored ostalih kompozicija, izvesti i šest kompozicija inspirisanih putovanjima u italijansku regiju Campania.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR