Koncert TransEtno improvisation

OPIS

TransEtno improvisation: DHARMA (Jasna Jovićević i Armand Mesaroš) + Miroslav Jovančić (Etnokor)

Koncert TransEtno improvisation održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Bioskopu Abazija  u četvrtak 20. juna 2019. godine sa početkom u 20 časova.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

DHARMA je muzički duo iz Srbije koji izvodi improvizovanu eksperimentalnu džez muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika Dharme je kombinacija raznih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. To je eksperiment, interaktivna razmena ideja sa naglaskom na jazz, drevne sanskritske mantre i balkanske elemente, vežbanje i igranje sa zvučnom akustikom. Članovi Dharme su Jasna Jovićević (saksofoni, flaute, perkusije) i Armand Mesaroš (bas). Sviraju na prestižnim festivalima u regionu i izdali su studijski album „Travelers“.

Miroslav Jovančić je subotički multimedijalni umetnik, slikar i član muzičkog sastava Etnokor.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Događaj je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog događaja je isključivo odgovornost  projekta Colourcoop i ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR