Kвиз „Ритам одрастања”

OPIS

Од понедељка 9. септембра 2019. године започела је нова сезона Националног квиза за подстицање читања Библиотека града Загреба који у Суботици и околини у школама где се настава одвија на хрватском језику спроводи Градска библиотека Суботица.

Наслов Квиза је „Ритам одрастања” а организован је уз Месец хрватске књиге који има тему „У ритму читања”. Важна новина је да је ове године Квиз редизајниран, односно прилагођен приказу и решавању на паметном телефону. Право учешћа у Квизу имају сви ученици од 5. до 8. разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику. Онлајн упитник се налази на https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/ а код попуњавања потребно је послужити се у питањима означеним онлајн изворима и следећим књигама:

Јасминка Тихи-Степанић: Љето на језеру Чичу

Ивана Гуљашевић Куман: Другачија

Власта Голуб: Ева, мала жена

Рок за слање упитника је 25. 10. 2019.

Сви тачно попуњени упитници учествују у извлачењу које ће бити организовано крајем октобра у Хрватском центру за дечју књигу у Загребу. Као награда, два ученика, учесника Националног квиза у Суботици, путоваће у Загреб на завршну свечаност и извлачење главних награда које се организује 14.11.2019. у Загребу а планиран је и посет Сајму књига ИНТЕРЛИБЕР у Загребу. За остале учеснике Градска библиотека Суботица  припремиће 15 утешних награда. Списак награђених биће објављен најкасније до 5. 11. 2019. године.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR