ODLOŽENO

OPIS

Predstavljanje KUD „Bratstvo” iz Subotice održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u četvrtak 23. jula 2020. godine sa početkom u 17 časova.

KUD „Bratstvo“ je osnovano 1945 god. i najstarije je društvo u Subotici. Osnovni cilj društva je negovanje i očuvanje kulturne tradicije i običaja naroda i narodnosti koji žive u zemlji. Na repertoaru programa će se naći igre iz Srbije.

Za sve posetioce su obezbeđene maske. Događaji će se po mogućnosti održavati na otvorenom, u bašti Mađarskog kulturnog centra.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizuje u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikuje prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR