Читамо и скитамо до даљег

OPIS

Због уведеног ванредног стања на територији Републике Србије, а у вези са пандемијом вируса ЦОВИД-19, Градска библиотека Суботица неће бити отворена за кориснике и посетиоце али Квиз ,,Читам и скитам“ остаје активан на нашем сајту и ученици основних школа могу да попуњавају упитник. Биће им омогућено плаћање годишње чланарине по промотивној цени од 300 динара кад се створе услови за поновни рад библиотеке.

Извлачење награда је одложено и накнадно ћемо издати обавештење о новом термину.

Почео је нови циклус Квиза за подстицање читања „Читам и скитам”. Тема ове године је смех, тако да током фебруара и марта ученике основношколског узраста који наставу похађају на српском, мађарском и хрватском језику очекује један забаван и духовит онлајн квиз.

Циљ је промовисање и развијање љубави према књизи и читању.

Ученици треба да прочитају понуђене текстове који говоре о смешним ликовима и духовитим ситуацијама (из збирке ,,Музика тражи уши“ Дејана Алексића причу ,,Једном је један дечак зевнуо“, духовиту књигу о техникама учења ,,Како постати и остати глуп“ Јасминке Петровић и три шаљиве песме Љубивоја Ршумовића).

Затим тачно попунити онлајн упитник на сајту subiblioteka.rs до 31.03. 2020. како би учествовали у јавном извлачењу награда 2. априла на Међународни дан књиге за децу. Ове године биће осигурано 250 вредних награда међу којима је главна награда бицикл.

Будући да је за учествовање у Квизу потребно бити члан, суботичка библилтека је омогућила обнављање чланарине по промотивној цени од 300 динара.

Детаљније о Квизу прочитајте на http://www.subiblioteka.rs/sr/kviz-citam-i-skitam/KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR