Predstava ,,Jedna uz drugu,,

OPIS

Predstava ,,Jedna uz drugu,, odigraće se u Bioskopu Abazija u petak 12. jula 2019. godine sa sa početkom u 21 čas.

Broj mesta je ograničen te je neophodno rezervisati svoje mesto putem telefona: 061 721 24 89.

Cena ulaznice je 300 rsd.

Subotica je grad u kome živi oko sto hiljada stanovnika različitih nacionalnosti grupisanih u nacionalne tabore preko kojih se prividno stvara osećaj pripadnosti, sigurnosti i multikulturalnosti. Grad u kome slobodni umetnici i intelektualci, te time i nadnacionalna kultura i savremeno stvaralaštvo, nemaju podršku, u kome ljudi većinom žive otuđeni jedni od drugih ne usuđujući se da iskažu svoje probleme, stavove, ideje. Grad iz koga je poslednjih godina otišlo najviše ljudi, pogotovo mladih. Problemi žena, naročito umetnica,  u  ovakvim se okolnostima gotovo ni ne spominju.

Predstava je rezultat psihodramskih radionica i razgovora, plesnih i pevačkih radionica tokom kojih su subotičke umetnice otvarale pitanja i tražile odgovore o smislu umetnosti u malom gradu, društvenoj ulozi žene, predrasudama i položaju umetnica u sredini u kojoj je jedini cilj puko preživljavanje. Umetnice su se ujedinile u umetničkom stvaranju te kroz istraživanje stvorile predstavu.

Udruženje građanki “Klara i Rosa“  je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti kreativne industrije, kulturnog menadžmenta, društvenog aktivizma i obrazovanja. Ciljevi Udruženja su unapređivanje kulturnog života građana, podsticanje i razvoj kreativnog stvaralaštva i obrazovanja, posebno kod mladih, osnaživanje društvenog aktivizma, promocija zdravog načina života i ljudskih prava.

Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. Misija RŽF je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja prema ženama.

Slobodna scena Subotice je nezavisna glumačka trupa koja okuplja umetnike različitih profila, čiji je osnovni cilj stvaranje kvalitetnog pozorišnog sadržaja za decu, mlade i odrasle.

Jedna uz drugu

Igraju: Jelena Rašković, Aleksandra Bašić, Gordana Vukov Ciganjik

Tekst i režija: Gordana Vukov Ciganjik

Kompozitorka instrumentala i muzička produkcija: AnaMarija Tumbas

Kompozitorka songova: Gloria Lindeman

Tekst songova: Gordana Vukov Ciganjik, Čarna Ćosić

Kostim i rekvizita: Aleksandra Rajčić

Video dizajn: Dragana Stanić

Izrada sufražetskih parola i fotografije: Jelena Grujičić

Dizajn : Daniela Mamužić

Copyright: UG ,,Klara i Rosa,, Slobodna scena Subotice

Projekat je podržala Rekonstrukcija Ženski fond.

Prijatelji projekta : Atelje Medijala, Ženski hor FEMINA VOX, OKUD Mladost, UG Spektrum

 

 

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR