Preduzetničke priče

OPIS

Preduzetničke priče

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (nutricionista i strukovnih medicinskih sestara) pokreće ciklus zanimljivih, ohrabrujućih priča pod nazivom,,Preduzetničke priče,, sa ciljem podsticanja studenata, bivših ili sadašnjih, nezaposlenih i u potrazi za poslom ali i svih onih koje ova tema interesuje da se osmele i stvore svoje poslovne prilike.

Živimo u nesigurnom vremenu i društvu gde smo već mogli naučiti lekciju da posao ne treba čekati nego stvoriti. Svoju preduzetničku priču prva će ispričati naša sugrađanka Maja Gabrić Stipić, psihološkinja, majka, preduzetnica koja je pre nekoliko godina otvorila jedinstvenu predškolsku ustanovu ,,Mali talenti,,.

O svojim idejama, izazovima i misiji Maja će govoriti u ponedeljak,  11.  februara  2019. godine sa početkom u 13 časova u Studentskom kutku Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (nutricionista i strukovnih medicinskih sestara) (Banijska 67).

Ulaz je slobodan.

Preduzetnički startup je ljudska institucija dizajnirana da kreira novi proizvod ili uslugu pod uslovima izuzetne neizvesnosti. Preduzetništvo ima za cilj razvoj poslovanja od ideje preko realizacije do dobiti, sa jasnom namerom stvaranja novog tržišta i ostvarivanja prihoda u delatnostima koje obogaćuju život građana i izlaze u susret njihovim potrebama. Preduzetništvo objedinjuje veštine, znanje i kreativnost, ali i odgovornost, upornost, posvećenost i pokretački duh. Za svakog preduzetnika samoupošljavanje predstavlja finansijsku i upravljačku nezavisnost u poslovanju, ali i niz obaveza i odgovornosti koje jednog preduzetnika prate. Preduzetnik definiše sam sebi ciljeve i postavlja stubove biznisa, ali isto tako snosi odgovornost za svoje poslovne odluke. Može se reći da je određivanje pravca izabrane delatnosti prilično zahtevan posao, ali zahvaljujući kreativnim i održivim idejama preduzetnika, ova delatnost može da se razvija i unapređuje bez granica i iznad očekivanja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR