Radionica : Poentilizam i ja

OPIS

Poentilizam (od francuske reči  point – tačka), ili divizionizam kako ga je nazivao tvorac ove tehnike Žorž Sera, je slikarska tehnika nastala u Francuskoj u drugoj polovini 20. veka, u kojoj se primarne (plava, žuta, crvena) i komplementarne (narandžasta, ljubičasta, zelena) boje nanose na slikarsku površinu kratkim potezima (tačkama) jedna do druge, po principu komlementarnosti, da bi se u oku posmatrača stvorila iluzija celovitosti forme.

Pozivamo vas na neobičnu radionicu kroz koju ćete ispitati vaše strpljenje i veštinu koristeći tačke kao izražajno sredstvo. Umetnost može da vas oplemeni, oslobodi stresa i usmeri vašu energiju u pozitivnom pravcu.  Kontakt sa umetnošću u svakodnevnom životu  ohrabruje ljude da shvate sopstvene emocije koristeći umetnički izraz i kreativni proces.

Radionicu će voditi Nora Ljubanović, predavač na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (nutricionista i strukovnih medicinskih sestara) u Subotici.

Radionica će se održati u februaru kroz dva susreta koji će trajati po 3 sata. Prvi susret je zakazan za četvrtak  7. februar 2019. godine u 17 časova u likovnom kabinetu na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (Banijska 67). Cena radionice je 2000 rsd a uplata se može izvršiti na žiro račun Škole: 840-446666-88. U cenu nisu uključena sredstva za materijal potreban za stvaranje (četkica, platno i boje).

Više informacija o radionici kao i prijavljivanje se vrši putem mejla prmarketing@vsovsu.rs .

Poklonite sebi vreme za umetnost i kreativnost!

Nora Ljubanović, Master likovni umetnik – slikar, rođena je u Subotici 1987. godine. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu odsek za slikarstvo, da bi master studije završila 2011. godine u klasi profesorice Anđelke Bojković i Vesne Knežević. Do sada je izlagala na više samostalnih i kolektivnih izložbi i dobitnik je Druge nagrade na prvom konkursu „Isidore Sekulić“ 2005/06. godine u Novom Sadu. Radi kao predavač na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i trenere (nutricioniste i strukovne medicinske sestre) u Subotici.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR