Skup podrške srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori

 • Datum dešavanja:
 • Kategorija:

OPIS

Skup podrške srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori povodom oduzimanja svetinja SPC od strane režima Mila Đukanovića.
Subota 18. januar u 19 h plato bioskopa Jadran
Organizator SSCG i Udruženje Slobodan grad
Spisak govornika: pukovnik Ljubinko Đurković komandant odbrane Košara, prof Željko Čurović, Boris Malagurski , književnik Slobodan Vladušić, pesnik Blagoje Baković i Milun Đačić.KOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Podrska skupu,organizatorima,govornicima,svima koji budu dosli na skup kao ii braci Nasoj u Crnoj GoriBog vas Blagoslovio i cuvao braco i sestre

 2. Bojan kaže:

  Svaka cast samo napred ljudi!

 3. Memento kaže:

  Molim ako je ikako moguce da se od Subotice ne pravi Gazimestan i Usce. To obicno pocinje sa „braco i sestre“ a zavrsava kasetnim bombama po tintari.

 4. Denisovan kaže:

  Pravoslavlje puca po šavovima,od Ukrajine do Crne Gore.To je institucionalna kriza.Mnoge crkve su jedna s drugom posvađane,ne mogu se ni oko čega dogovoriti,počev od kalendara nadalje…Pošto nema centralne vlasti koja bi sve koordinirala politika se uvukla u nacionalne crkve i one su postale žrtvom političkih i državnih interesa.Tako je ovde Milošević jašio patrijarha Pavla o čemu je pisao Milorad Tomanić u svojoj knjizi „Srpska crkva u ratu i rat u njoj“.Usled toga te crkve su ostale izbleđena slika evanđelske poruke koju nisu u stanju da prenesu na svoje vernike.Nikako nije obećavajuće jer takva situacija smera ka paganizmu.

 5. Predlog kaže:

  Ako nemate drugu politiku, nemojte je bazirati na crkvama i veri. Mitropolija Crnogorsko Primorska zajedno sa svojim vernicima, ima kapacitete da sama reši ovaj spor sa Vladom CG i jedina je merodavna da vrši pregovore. Nije potrebna „podrška“ političara Crkvi, naročito ne iz Subotice i Beograda. Rešavajte i otvarajte pitanja koja muče građane Subotice. Tu živite i radite. Elem, dok je Srpski narod protestovao u Banja Luci, kada je vršena policijska represija nad narodom, nije bilo nijednog člana Slobodnog Grada, niti iz ovog udruženja Srba, da ih podrži. Zato mi se ovo sve čini populistički.

 6. sendvicar kaže:

  Joooj koliko frke oko gluposti…U cemu je ovde problem? SPC samo treba da iz katastra izvadi list nepokretnosti i dokaze da je bila vlasnik nad nekretninama pre 1.12.1918,ALI??? Da ide veliko ALI jer SPC ne moze da dokaze da je bila vlasnik tih nekretnina?? Zasto??? Cije su bile onda te nekretnine pre 1.12 1918?? Zasto SPC skriva od naroda cije su to bile nekretnine pre 1918?? Zasto ako su u pravu ne izadju u javnost i kazu cije je to bilo u to vreme?? Cega se boji i plasi??? Mozda zato jer nije bila vlasnik u to vreme jer joj je Tomos izdat tek 30-tih godina kad je Vlada Kraljevina Jugoslavije platila 1.5 miliona franaka u zlatu, koji naravno nikad nije vracen?Sve je to patrijarh lepo objasnio predCedniku i to je glavni razlog njegovog ne odlaska u CG 6.01. 2020. i ne mesanje vlasti u Srbiji u taj problem, ali to rezimske novine ne smeju javno pisati…

 7. Radmilo Todosijević kaže:

  Ovaj sendvicar pojma nema. Pa Crna Crna Gora je 1916 godine prestala da postoji kao država. Potpisala je bezuslovnu kapitulaciju i nije imala pre toga izlaz na more osim Paštrovića, srpskog plemena koji i nisu bili u Crnoj Gori. Pa ko je pravio crkve i manastire po Crnoj Gori i Hercegov ini? Da nisu Malisori, Šiptari, Muslimani? Pa oni su pravili svoje bogomolje. U Ostrog dolaze svi a on je u Hertcegovini. Pravila je sve to crkva i narod. Kakva država Crna Gora!? Pa tamo su bile prve srpske države Zeta i Raška… Jok, to su pravili Jevrem Brković, Milo Djukanović… Stvaramo navijačku istoriju. Sramotni ljudi u Crnoj Gori su podneli ostavku na Srpstvo. Neće je narod uvažiti. Vratite se i Vi bivši Srbi dok još nije kasno.

 8. sendvicar kaže:

  @ Radmilo Todosijević
  to sto je drzava kapitulirala 1916 ne znaci da je nestala i Crkva, ona nije kapitulirala…toliko o tvom znanju. I Jugoslavija je kapitulirala 1941 pa je SPC ostala,nije nestala,zar ne.(.ili ako cemo po tvom rezonu nestala je SPC). Takodje se raspala i 1992 (SFRJ) pa 2003( SCG) ,a SPC je ostala. Nego bolje reci gde sam pogresio..sto sam naveo su istorijske cinjenice zar ne??Istina boli?? Ali kad se istorija ne moze na tvoju zalost menjati. To ce ti potvrdi svako ko je iole bio na jednom casu istorije.

 9. JEDAN OD kaže:

  Kako ono beše ? Prvo dođu popovi, pa topovi i na kraju lopovi. Već viđeno. Ništa nismo naučili.

 10. Marko kaže:

  Pratio sam pisanje komentara i stavljanje lajkova na iste poslednjih dana.Onaj ko i malo zeli da vidi u kome je stanju nasa Subotica i nasa Srbija,nece se iznenaditi komentarima a svakako ni odnosom pozitivnih i negativnih lajkova. Ljudi,vi mozete da budete na jednoj ili drugoj strani,da znate ili ne zelite da znate sta stvarno znaci ovaj skup ili doneti zakon u Crnoj Gori,ali da ziviti i ne zelite da vam Svetinje budu Svetinje a lopovi i kriminalci u ztvorima,tu treba svi da se dobro zamislite. Jos jednom zelim svim ucesnicima vecerasnjeg skupa od Boga sve najbolje.

OSTAVITE KOMENTAR