Summer3p

OPIS

Festival je pokrenut 2003. godine sa osnovnim ciljem da pokrene omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave omladini. Festival organizuje nevladina organizacija „AŠC“.
Ono što izdvaja „Summer3p“ od većine drugih festivala jeste postojanje raznovrsnog dnevnog programa, koji posetiocima pruža šansu i da učestvuju u radionicama muzičke produkcije, novinarskim, slikarskim, hip-hop radionicama, ili da svakog dana rade jogu na obali Palićkog jezera.

Ovogodišnji, sedamnaesti po redu, „Summer3p“ festival najavljuje velika imena svetske elektro scene, nove uzbudljive muzičke sadržaje i bogat prateći program, a trajaće od 26. do 28. jula.

17th edition of Summer3p festival

Line up:

Matt Sassari [FR]
James Lavelle aka UNKLE [UK]
Davko [HU]
NICK REVERSE [IT]
Ascaloon
Chrono aka Daltonist
Migazz
Hansol
No Else
NEOMODERN
Endy Dee

 

“Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima koji na ovaj festival dolaze da budu deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti. Tokom tri festivalska dana u poslepodnevnim časovima održavaće se dnevni program popunjen sportskim turnirima, umetničkim performansima i kreativnim radionicama u saradnji sa programskim saradnicima i regionalnim umetnicima savremenog stvaralaštva”, izjavio je Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p Festivala.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici, a tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine.

Akademska slikarka iz Subotice Ljiljana Horvat će održati body painting radionicu za sve zainteresovane. Likovnu radionicu održaće takođe i Udruženje “ZaJedno, a Klub igara Collected Company Subotica, organizovaće na obali jezera takmičenje u zanimljivim društvenim igrama.

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl Garden Quartet 28. jula u 17h, održaće letnji promenadni koncert.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (TNG) održaće stencil art radionicu u kojoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na platno ili majicu.

Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije „slam poetry” voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Na festivalu će se naći i Izložba fotografija “Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018” a regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život.

Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera  predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se 28 jula od 17 do 21h održavati sportski turnir u speedmintonu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR