Težina lanaca 3 subotička premijera

OPIS

Treći deo dokumentarnog serijala subotičkog režisera Borisa Malagurskog objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

U nastavku, film se bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, kao i uništavanja naših prirodnih resursa kroz izgradnju mini-hidrocentrala. Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi, sa ciljem da se svi građani pokrenu i preduzmu nešto konkretno kako bi živeli u zdravijoj i pravednijoj Srbiji.

U filmu se pojavljuju i protagonisti subotičkog političkog života.

PRODAJA KARATA PO CENI OD 400 DINARA
U SUVENIRNICI „GIFT END SUVENIRS“
KORZO 9, OD 9 DO 21 SAT
(NEDELJOM OD 9 DO 14 ČASOVA)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR