Trka Deda Mrazeva na Paliću

OPIS

Jedna od najlepših zimskih manifestacija na Paliću ove godine će se održati 9. decembra – Trka Deda Mrazeva. Ova porodična manifestacija slavi zimu, praznike, Božić, Novu godinu. Trka je namenjena za sportiste i rekreativce, za mlade i stare, za pojedince, porodice, škole i radne organizacije tj. za sve koji se raduju Deda Mrazu.

Manifestacija Trka Deda Mrazeva se održava već petnaest  godina i u poslednjih nekoliko godina beleži sve veći broj posetilaca i učesnika. Na prošlogodišnjoj manifesaciji učestvovalo je oko 1700 učesnika.

Start Trke Deda Mrazeva

Start Trke je ispred Velike terase, a trči se ili šeta cat vremena, a minimum jedan krug, po kružnoj stazi dužine 1.500 metara. Staza će biti obeležena a trči se uz obalu jezera do hotela Prezident pa zatim Splitskom alejom do Vodotornja i kroz Veliki park do Velike terase.

Uslov učešća na trci je kostim ili kapa Deda Mraza.

Novina ove godine je da svaki učesnik mora da ima svoj startni broj kako bi mogao da dobije medalju. Startni brojevi su besplatni i moći će da se preuzmu od 4. decembra u Turističkoj organizaciji grada Subotice (Gradska kuća) i na Ženskom štrandu na Paliću. Pre same trke na Velikoj terasi će takođe biti deljeni startni brojevi. Obzirom da se očekuje veliki broj učesnika, preporuka je da se startni brojevi preuzmu ranije.

Na manifestaciji će biti i Deda Mraz koji će deliti medalje svim učesnicima. Deca će moći da se slikaju sa njim, pričaju u druže se. Svi posetioci će moći da se okrepe toplim čajem ili kuvanim vinom ali i da se posluže hlebom s mašću.

Prateći program

U Velikoj sali Velike terase biće organizovana dečija predstava Tobi u izvedbi Dečjeg pozorišta. Predstava počinje u 12 časova a pre i posle predstave deca će moći da učestvuju i u radionicama koje organizuju Škola mentalne aritmetike Malac genijalac i Mađarsko kulturno umetničko društvo. U pitanju su božićne i novogodišnje radionice kada će se izrađivati ukrasi za jelku.

Trka Deda Mrazeva ima humanitarni karakter. Ove godine se sredstva prikupljaju za Udruženje Anima Subotica. Na nekoliko mesta će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR