Vinski maraton

OPIS

Prvi put u Srbiji organizuje se Vinski maraton, koji će se održati 23. septembra na Paliću. Ova manifestacija namenjena je svima koji žele da uživaju u trčanju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji i pre svega – dobroj zabavi!

Već godinama se u mnogim vinskim regijama u svetu organizuju vinske trke koje su veoma popularne i privlače veliki broj ljudi. Posebna specifičnost tih trka su vinske okrepne stanice na kojima, pored klasične okrepe, kao što su voda, voće, hrana, učesnici mogu da degustiraju vina iz vinarija kroz čije vinograde trče. Uz uživanje u trčanju kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika vinskih trka je i karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Trkači, ukoliko žele, mogu na stazu da izađu maskirani, a one sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade.

vinski

U okviru festivala Vinski maraton održaće se dve trke – Vinska trka i Trka uživanja.

VINSKA TRKA (21,1km) namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima. Prolazi pored jezera Palić, kroz vinograde vinarija Petra, Zvonko Bogdan, Maurer, Tonković, pored salaša i okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, sokovima i ukusnim zalogajima.
Možete birati jedan od dva paketa za Vinsku trku – Osnovni start paket ili Degustacioni start paket.

TRKA UŽIVANJA (6km) je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez pobednika i plasmana. Staza Trke uživanja prolazi pored jezera Palić, Krvavog jezera i kroz vinograde vinarije Zvonko Bogdan.

Posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuje bogat prateći program – obilazak lokalnih vinarija, mnoštvo zanimljivih i edukativnih vinskih radionica, degustacije najboljih vina iz tog dela Srbije i regiona, a sve to uz čuvene specijalitete lokalne kuhinje, muzički festival i zabavni program za sve uzraste.

Više informacija na sajtu http://vinskimaraton.rs/

Prvi Vinski maraton u Srbiji prilika je da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

Prijava za Vinsku trku (21,1km): http://bit.ly/2tftCAx
Prijava za Trku uživanja (6km): http://bit.ly/2ugPp7M

Satnica programa

10.00 – 13.00 DJ
13.00 – 14.15 Iz principa
14.30 – 15.45 Fish in Oil
16.00 – 17.15 The Beatles Tribute Band – The Bestbeat
17.30 – 19.00 DEL ARNO BEND

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR