Festival „Omladina“ sutra u Subotici

U HKC „Bunjevačko kolo“ u Subotici, 20. maja od 20 časova, biće održan Festival „Omladina“, na kome će nastupiti osam bendova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Čuveni subotički Festival „Omladina“, nekada jedna od najznačajnijih smotri mladih autora na ovim prostorima, u takmičarskom delu programa okupiće osam mladih bendova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, a u revijalnom delu nastupiće beogradski bendovi „E-play“ i „Artan Lili“.

„Oni svojim pop-rok zvukom osvajaju srca mladih širom prostora bivše Jugoslavije. Veoma su popularni u Beogradu i Zagrebu gde rasprodaju sve karte za koncerte tako da očekujemo veliko interesovanje za njihove nastupe i u Subotici“, kaže Dario Kostić, jedan od selektora Festivala „Omladina“.

acoustic-guitar

Za učešće na ovogodišnjem festivalu stigla je 21 prijava, a selektori Aramand Mesaroš, Dejana Baltes i Dario Kostić odabrali su osam bendova iz Skoplja, Beograda, Užica, Osijeka, Šapca i Subotice. Pobednički bend očekuje nagrada koja će mu omogućiti uspon na muzičkoj sceni.

„Pobednički bend će kao nagradu dobiti 20 sati snimanja u Studiju 11 (u Subotici) i nastupe na „Selfest“ u Selenči (Srbija) i „Bedem“ u Nikšiću (Crna Gora), a kao simboličnu nagradu dobiće i skulpturu našeg istaknutog umetnika Arpada Slančeka“, kaže Armand Mesaroš, član Organizacionog tima Festivala „Omladina“.

Festival „Omladina“ održava se po 36. put, a treću godinu zaredom organizuje ga Kancelarija za mlade Subotica.

„Nama je važno da mladi budu u funkciji kreatora kulturnih događaja i da steknu praksu u njihovom organizovanju kako bi, jednog dana, i sami preuzeli tu ulogu i upriličili događaje koji se njih tiču“, kaže Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade Subotica.

Pored brojnih sponzora, održavanje ovogodišnjeg festivala „Omladina“ podržao je i Grad Subotica sa 475.000 dinara.

 

izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR