Gradonačelnik Subotice: Pridržavajte se mera, u suprotnom biće još restriktivnije

Na teritoriji Subotice, zbog poštovanja mera za sprečavanje širenja virusa korona, zatvorene su pijace, zabranjeno je kretanje u parkovima, zatvoreni su tržni centri, kafići, restorani, teretane, obustavljen je javni prevoz, a trenutno funkcioniše samo dostava hrane, izjavio je juče gradonačelnik Bogdan Laban.

Laban, koji je i predsednik Gradskog štaba za vanredne situacije, istakao je da su takve mere morale da se uvedu jer „savest građana nije bila ista kod svih“.

Laban je opet apelovao na Subotičane da se pridržavaju mera jer će u suprotnom, kako je rekao, za dobrobit svih, one biti još restriktivnije.

„Ostanite u svojim kućama da bismo sačuvali život. Što budemo disciplinovaniji, brže ćemo izaći iz ove situacije“, istakao je Laban.

Navodeći da se može očekivati porast broja građana koji se testiraju i koji su u izolaciji, on je apelovao na solidarnost i zamolio sugrađane da ne šire neproverene informacije i sadržaje putem društvenih mreža i na taj način šire paniku.

Govoreći o radu kol centra za pomoć starijima od 65 godina, Laban je kazao da dobro funkcioniše i da su od trenutka uspostavljanja kol centra primili oko 1.100 poziva.

„Broj zahteva za pomoć upućen ka volonterima sa jučerašnjim danom je 355, rade dve smene operatera a najčešći i gotovo jedini zahtevi su za dostavom osnovnih namirnica, lekova i kućne hemije. Oko 60 odsto poziva su informativnog karaktera, odnosno bez potrebe angažovanja volontera“, kazao je Laban.

Ističući da se ne sme dozvoliti da se u Srbiji dešava ono što se dogodilo u Italiji i Španiji, Laban je zamolio građanje da poštuju odluke o zabrani kretanja.

„Bilo je par neodgovornih pojedinaca, ali policija je pravovremeno reagovala i oni su, shodno odlukama Vlade, procesuirani. Pozivam sve građane da poštuju preporuku lekara i da čuvaju svoje zdravlje. U slučaju kršenja mera Vlade, država će reagovati i primenjivati sve mere i odluke koje je donela jer one nisu usmerene na demonstraciju sile nego da bismo sačuvali živote i zdravlje svih nas“, zaključio je Laban.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Stipe kaže:

  Pridrzavajte se mera ili ode grkljan

 2. Miki kaže:

  Laban prica o savesti gradjana. Nasilnik sa bogatom istorijom sumnjivih poslova od carine do danas.

 3. Pera kaže:

  Nisu krivi Labani nego KPJ

 4. Boris kaže:

  Zna li se išta o situaciji u Morinju?
  Kakvo je stanje među radnicima na apartmanskom kompleksu?
  Nose li maske i rukavice dok mermerom popločavaju podove u apartmanima? Imaju li asepsola da dezinfikuju ruke posle montaže zlatnih slavina?

 5. Manda kaže:

  Šta ste se tako nažestili na gradonačelnika i na SNS vlasti ? Budu oni na vreme da se skolone ako treba i u englesku ,u francusku ne žele sigurno. Imaju snjima loša iskustva. Uostalom politička migracija je nezaustavljivija pojava-bila i biti će i u budučnosti…

 6. Sofronije kaže:

  Oćeš donet onog iz fudbalskog kluba Bačka da nam deli vaspitne šamare ?

  Mislim samo da znamo…

 7. Sofronije kaže:

  Nije bilo potrebe za cenzurom – pošto sam izneo samo istinu koju je „gospodin“ gradonačelnik govorio…

 8. (ba)laban kaže:

  Pijace na otvorenom rade u Beogradu Četvrtkom, Petkom i Subotom. Zašto su nas u Subotici osudili da se guramo po megamarketima u ZATVORENOM PROSTORU i sve plaćamo po višestruko većim cenama?

 9. stormwatch kaže:

  Zasto su se po ns i bg neki dan delile besplatne maske? Da li je ista akcija bila i u Su? Cisto sumnjam da jeste.

 10. armirac kaže:

  Samo se vi zezajte, ni ne znate kolko rizikujete. Betonjerka za betonske cipele radi u 3 smene za sve one koji ne slušaju, drugačije misle ili samo zucnu štogođ protiv aktuelne vlasti. Posle će vam đavo bit kriv kad vas sustigne njegov pitbul terijer…

 11. stormwatch kaže:

  @manda

  Engleska i Francuska? Ahahahahaha….vile u rusiji majchici su spremne odavna.

 12. Gligorije kaže:

  Nema nam Istine…

OSTAVITE KOMENTAR