JKP “Pogrebno”: Naredba ministra zdravlja o ograničenju broja okupljenih

Od 7. maja groblja rade po uobičajenom radnom vremenu, a sahranama može prisustvovati maksimalno 50 ljudi, uz pridržavanje svih mera zaštite od korona virusa.

U JKP “Pogrebno” kažu da se kod sahrana primenjuje naredba ministra zdravlja o ograničenju broja okupljenih ljudi na otvorenom prostoru, iako se radi o dozvoljenom okupljanju. Pre i posle sahrane objekti i platoi se redovno dezinfikuju, a vodi se računa o tome da se ispoštuje fizička distanca onih koji prisustvuju sahrani.

Od 7. maja groblja rade po uobičajenom radnom vremenu od 7 do 20 časova , pa je omogućena nesmetana poseta svim grobljima u nadležnosti ovog preduzeća. Kancelarije rade po uobičajenom radnom vremenu radnim danima od 7-17, a subotom od 8-12,30 časova uz pridražavanje svim propisanih mera prevencije.

Iz ovog preduzeća poručuju da su se vratili svim poslovima koje su obavljali i pre vanrednog stanja, ali sugerišu da prepise prava korišćenja korisnici grobnica za sada ne vrše, jer taj postupak u nekim slučajevima podrazumeva prisustvo većeg broja zakonskih naslednika.

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Šojić kaže:

    To ne vazi za sve…

OSTAVITE KOMENTAR