Kelebija: izbeglice spas pronašle u napuštenom fri šopu

U teškoj situaciji su i izbeglice koje na graničnim prelazima sa Mađarskom čekaju odluku o azilu. Kako javlja reporter N1, dane provode bez ikakavog grejanja. Na Kelebiji su im dozvolili da koriste jedan fri šop, ali ni u njemu nema radijatora.

Lekari volonteri kažu da im je zdravstveno stanje ugroženo, da su mnogi prehlađeni i promrzli.

U Komerserijatu za izbeglice im poručuju da dođu u prihvatni centar u Subotici, gde bi imali smeštaj i hranu. U Komesarijatu priznaju da se u prihvatnom centru nalazi između 180 i 200 izbeglica i da je to dvaput više od maksimalnog broja za koji je kamp predviđen, ali dodaju da poziv za sve stoji.

free shop

N1KOMENTARI

 1. srbenda iz b.topole kaže:

  Bez obzira sta mislili o ovim ljudima, i …. o svemu ..Ovo je tuga .. i ocaj!!

 2. Evropski fatalista kaže:

  Kakva tuga, kakav ocaj? Ovi ljudi nisu nikakvi ocajnici niti za necim tuguju. Oni su puni optimizma i radosti i srece jer idu u lepsu i bolju buducnost. Potrebno je samo preci par metara granice na ciji prelaz ih sprecavaju nekakvi zli i losi ljudi, zavidni i ljuborni na sve ono sto njih na njihovom cilju ocekuje. Na kraju puta ih ocekuje njihova Shangri-La, Eldorado, zemlja obecana, i Rajsko naselje i nema te sile koja ce ih zaustaviti. Nema strapaciranja koje nece primiti na sebe niti novcane sume koju nece platiti trgovcima ljudima.

 3. srbenda iz b.topole kaže:

  Prvoklasan sarkazam.!!!……………….. Cestitam!!

 4. Spiro kaže:

  90% njih placenika od amera muskaraca se borilo za ISIL,ne smiju se vratiti u maticnu zemlju,jer se neko zapitao,koliko su oni pobili nevine djece,staraca? Ko brani njihovu zemlju,jer se neko upitao ? Samo bih pustao zene djecu starce.Ko je zalio Krajisnike,Kosovare,bombardovanu Srbiju. Mi sve zalimo ,,,,,,svoje muke najbrze zaboravimo.

 5. rax kaže:

  ajte spiro, nemoj da lupas, koliko je austrija, svajcarska i ostale zemlje primila izbeglica iz yu/drzave za vreme rata, austrija pogotovo. pogledaj ovo:

  http://www.efms.uni-bamberg.de/ds27_2_d.htm

  ja mislim da mi stvarno zaboravljamo, pogotovo smo uvek samo zrtve.

 6. Okawango kaže:

  Balkanske izbeglice su dosle, rasporedjene su u Evropske zemlje prema njihovoj velicini i ekonomskim mogucnostima. Izbeglice su zbrinute najoptimalnije sto je bilo moguce. Rat na Balkanu se je zavrsio, izbeglice su se vratile u svoju domovinu. O tome se u Evropskim zemljama dalje ne vodi nikakva diskusija. Stvar je gotova i na najbolji i najhumaniji nacin zavrsena. Bliskoistocni emigranti vecim delom nisu ratne izbeglice, oni iz Sirije su to samo pod odrdjenim uslovima, jer se rat ne vodi na celoj teritoriji njihove zemlje. Dakle tu se radi o divljoj i stijhijskoj ekonomskoj migraciji sa ciljem da se namerno izazove humanitarna katastrofa sto vecih razmera kako bi se zemlje EU primorale da deluju u sprecavanju katastrofe, a to je jedino moguce ako se kapitulira pred Arapskom invazijom i sve izbeglice prihvate i finansijski alimentiraju u nedogled i to cak i njihove buduce generacije. Pre ili kasnije Evropa ce biti prinudjena da sprovede rigorozne i radikalne mere kao bi sprecila vlastitu propast i nestanak. To ne znaci nista drugo nego da ce Arapski egzodus naci svoj zavrsetak u logorima za internaciju iz kojih ce biti jedina sansa za izlazak – repatrijacija tj. povratak u domovinu.

 7. anonimussu kaže:

  Vazno je samo, da imaju struju, da bi mogli puniti iphone telefone!

OSTAVITE KOMENTAR