Nema zatvora za bandu dečaka koja je silovala devojčicu

Banda tinejdžera koja je seksualno zlostavljala devojčicu (12) u Subotici, kako saznajemo, neće ići u zatvor, a evo kako sud može da ih kazni.

Za početak, zakon koji se bavi maloletnim delikventima razlikuje dve grupe počinioca krivičnih dela, i nekoliko vrsta kažnjavanja – u zavisnosti od godina i težine počinjenog dela.

Okruzni su Subotica pravo pravnici sudjenje advokati (2)

Najpre, kao što je poznato, deca do 14 godina ne odgovoraju krivično ma kakav zločin počinili. Nedavno je u dečak S.J. (12) u Novom Sadu zapalio beskućnika Dragutina Todorčića, koji je od opekotina preminuo, ali je za ovo ubistvo odgovarala samo njegova majka – i to zbog nebrige u odgajanju deteta.

Što se tiče mlađih maloletnika – u koje spadaju tinejdžeri uzrasta 14 i 15 godina – njima, bez obzira na krivično delo, nije moguće izreći meru maloletničkog zatvora. Najteži oblik kažnjavanja kojem su podložni je smeštanje u popravni dom, što je najteža od tri vaspitne mere koje im se mogu propisati. Osim toga, sud im može propisati mere upozorenja i usmeravanja, te sudski ukor (najblaža mera) i posebne obaveze poput izvinjenja žrtvi, nadoknade štete, rada u dobrotvorne svrhe… Takođe, mlađim maloletnicima se može izreći mera pojačanog nadzora od strane roditelja, pojačan nadzor u drugoj porodici, smeštanje u dnevni boravak uz nadzor socijalnog radnika.

Stariji maloletnici, koji su napunili 16 i 17 godina, mogu biti drastičnije kažnjeni. Na maloletnički zatvor mogu se osuditi tinejdžeri koji su počinili krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora teža od pet godina. Maloletnički zatvor ne može biti kraći od šest meseci ni duži od pet godina. U izuzetnim slučajevima, kada počine delo za koje je zaprećena kazna od 20 ili više godina (ili dva dela od najmanje 10 godina), može im se odrediti 10 godina robije.

Dakle, i da su napadači na devojčicu bili stariji maloletnici – opet ne bi mogli u maloletnički zatvor.KOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Posle se nemojte čuditi ako žrtve ili njihovi bližnji uzmu pravdu u svoje ruke, pa se u kelebijskoj šumi naglo pojave zakopani leševi, jer ovde ovako nema pravde.
  Da sam ja sada maloletnik, znači da bih mogao ići ulicom, silovati redom što mi se zasviđa, tući svakog ko je slabiji od mene i bockati nožem ko me samo malo ružno pogleda, a da ozbiljno ne odgovaram za učinjena nedela.
  Ma hajte molim vas, neozbiljni su nam zakoni, pa to momentalno treba menjati.

 2. Vesna kaže:

  Mislim da bi se zakon promenio kada bi se ista situacija desila njihovoj ćerki….Tuzno

 3. X MEN kaže:

  Pre par godinau selu Sivac, kada su ( pre 10 ili više god ) cigani izboli nekog mladića , seljasci se kupili i svim ciganima dali rok dokraja meseca da se isele iz sela , i da viodiš kakva je promaja od bežanije cigana bilo , razbežali se za nedelju dana, tako treba i ovde sa ovom pacovskom gamadi uraditi !

 4. Ime i ime kaže:

  Ma *** pas mater u sudstvo i u sve! Prokleta bila ta deca!!!

 5. Nina kaže:

  Sramota užas svašta bih ja ovde mogla napisati ali nema svrhe niti bi taj moj komentar uticao na promenu zakona tj. Koji zakon nema tu ništa trula država i da piše se malim slovom jer ne zaslužuje veliko slovo početno, ko pravi i piše te jebene zakone i rupe u zakonu po potrebi… odobravaju maloletnikčku delikvenciju, silovanja, nasilje između ostalog …. Bravo i nema zakon za to sramota… Devojčica što je zadobila traume povrede nikom ništa šta treba da joj odu i kažu joj :’ izvini… Dali je to rešenje dali će to njoj pomoći da preradi sve to što joj se desilo i što je snašlo…. grozno al mislim da se ovo ne bih trebalo završiti na ovome nego stati na put maloletničkoj delikvenciji napraviti zakon popravni dom postoji već ako zatvorska kazna ne pa dok ne napuni punoletsvo bajo moj izvoli dom a posle zatvor pa bi i oni možda smirili svoje buve te nasilja te ubistvo po školama sad ovo pa dokle više šta još treba da se desi da bi država odredila strožije mere i za maloletnike a ne da im dozvoljava i odobrava sramota…. Šta sad ovo samo im daje vetar u jedra da počine bilo šta jer nisu odgovarali ovi pa nećemo ni mi……

 6. iki kaže:

  Samo dajte imena i prezimena!

 7. Zzz. kaže:

  Kakva drzava takav zakon

 8. Eva Subic Kuranda kaže:

  Kakva je ovo državaUŽAS

 9. AFET kaže:

  kakav poraz.
  xmen isto uraditi i kada srbin madar rvat izbode nekog proterati sve srbe madare i rvate iz grada jel to resenje???

 10. . kaže:

  Sad lepo bi ja njima uturila u dupe da vide sta je ta mala prezivela!!!!pa neka i one osete bol!!!

 11. Nebitno kaže:

  Lepo ime prezime,pa ih navatati i uciniti im isto to sto su oni ucinili toj devojcici samo jos deset puta gore…

 12. Lenin kaže:

  @sAFET Ni ja,sa svojim,od tebe i storma nadenutim „fašističkim“ očima,ne vidim razlog da se proteraju „nevini“.Ali svi koji su imali bliske veze sa njima,jeste!I nikada da se vrate.
  Drugo;ja sam za „Oko za oko,zub za zub“!Angažovati jednog dobro obdarenog crnca(dobro,ne mora biti baš crnac,ali obdaren) i svakoga aktera silovanja dobro da obradi u guzicu.Mesec dana.I onog četvrtog.Šegrta.Nije to pedofilija,već izvršavanje kazne,jer dotični su već zreli za seks.To su dokazali. 😀
  Molim admina da mi koriguje komentar,ako sam bio previše prost.Mislim da nisam. 🙂

 13. X MEN kaže:

  AFET
  Idi obrati se sivčanima možda će te i razumeti 🙂

 14. mia kaže:

  Uzas,i takvi ce biti na slobodi,i opet ce nekoga napasti i opet slobodni…dokle vise tako.Procitala sam i da su joj pretili ako kaze,i sad kako ta devojcica moze slobodno da seta.I kakvi su to roditelji od takve dece koji su pocinili ovaj uzas…bas su ih lepo vaspitali,ma grozno,ni necudime vise ustvari u ovoj drzavi.

 15. ja kaže:

  dase meni tako nesto desi,jamislim dabi dobio odmene slomiobimu noge da postane invalid i sutnut u muda da nikad nebi imo dece.pabi ja otisao u zatvor umesto njega,albi znao daje dobio dobru kaznu za njegovo delo.

 16. subotickoj gospodi kaže:

  Sto se sad ne dizete na kuku i motiku kao kod momaka koji su ubili coveka? Ovo je manje zlo ili sta? Oni su ‘navijaci’ pa je malo i 67 godina robije za njih petoro a ovo nema veze, deca, pa i oni su necija deca i unuci, drugovi i komsije, kazniti ih najstroze, silovanje je zlocin koji silovatelji u 90% slucajeva ponavljaju…

 17. zorandjala kaže:

  Policija neradi svoj posao samo u tomesto nekontrolise PRIJAVE BORAVKA naime 80% tih cigana nisu stanovnici Subotice.Pa ih o njihovom trosku vratiti tamo gde pripadaju.A o tome postoji zakon koji to regulise samo ga se treba pridrzavati.

 18. Anonimni kaže:

  Strasno,strasnoooo

 19. Anonimni kaže:

  Jebes ovaj zakon

 20. Lenin kaže:

  Dugo sam razmišljao o načinu mirne samoodbrane tj zaštitne borbe za zaustavljanje sličnih dela kao što je ovaj i ovom slični,prvenstveno u preventivne svrhe.Ja osobno nemam snage,potenciala,tehnička kao ni materijalna sredstva uraditi sledeće:nekako nabaviti njihove slike,napraviti opis zločinaca(bez obzira na godište počinilaca) i zločina,odštampati letke uz upozorenje da građani izbegavaju kontakt sa njima.Svuda izlepiti i deliti.

 21. Anonimni kaže:

  Takvim zakonom drzava odgaja maloletne delikvente a mi nemamo nacina da sacuvamo svoju decu lepo

 22. X MEN kaže:

  Hajde budimo realni to je uradila ciganija i gde god se oni počnu naseljavati , gde ima više od 3 njihove kuće u tom neselju nastaju krađe , neredi , seksualni pretupi i sl , ciganska muzika drnda do kasno uveče svaki dan , piju svađaju se prvo između sebe pa posle izazivaju i ostale komšije , to je u njihovoj “ kulturi “ to naselje tone kuće gube na ceni pojavljuju se divlje deponije, pacovi, olupine od kola, konjske zaprege unazade naselje i polako se sve više naseljavaju, rezultat se vidi iz dog“ dela“ koje su učinili a toga ima najviše na radijalcu ( tačnije naselje jasibara i zorka ) !

 23. . kaže:

  Ako bi bilo moje dete u pitanju mislim posle svega JA bi isla u zatvor!ali nebi ostavila da ovu huligani manijaci setaju kao da nisu nista uradili!!!!

 24. Majcina osveta kaže:

  Izvesna Mariana Bachmeier je 1981 godine u Nemackom gradu Lübecku sasula svih osam metaka iz pistolja i to posred sudnice silovatelju i ubici njene sedmogodisnje cerke. Na licu mesta je uhapsena i kasnije je osudjena. Mada slabijeg imovnog stanja imala je najbolje i najskuplje Nemacke advokate. Ni do danas se ne zna ko je platio te advokate osim da ih je neko anoniman angazovao i platio. Marijana je dobila 6 godina zatvora zbog ubistva u sudnici optuzenog seksualnog manijaka. Odlezala je tri godine u zatvoru a ostatak kazne joj je oprosten.

 25. Anonimni kaže:

  Da se kladimo da bi 50 ljudi zavrsilo u zatvoru da je zrtva bila dete naseg „oca“ ili nekog „uticajnijeg“ politicara…

 26. stormwatch kaže:

  @Majcina osveta

  Konacno neko sa razumom, sam Bog za namerno izazvanu smrt coveka, zahteva smrt ubice! Pogledajte samo onu crkotinu Brevika, covek pobio stotinu ljudi, zivi ko kralj u norveskom zatvoru kome bi vecina hotela sa 4 zvezdice pozavidela sirom Evrope i jos vredja zrtve, oceve i pre svega Majke pobijene dece vec godinama. Sranje je lako napraviti, ali zato retko ko ima muda da pocisti govna iza sebe, a vecina njih jos uziva u govnariji koju su napravili, jer im pravosudni sistem cak i daje taj osecaj moci, Selbstjuztiz tu dolazi kao veoma solidna varijanta svodjenja racuna.

 27. Dva u jedan kaže:

  @X MEN, nažalost su to činjenice koje si izneo i bez obzira koliko te budu napadali zbog toga razni „Stormwatchi“ i „Afeti“, u pravu si 100 odsto. Ali smanjimo tenzije, istina je i da nisu svi Cigani takvi, da ne možemo sve trpati u isti koš, kao i da mnogi među njima, možda i većina, ne zaslužuju ružne reči i prezir. Problem je u državi, u sprovođenju zakona, u toj „pozitivnoj diskriminaciji“ koju su đinđićevci izmislili kada su došli na vlast – ciganska deca na primer da dobijaju besplatno udžbenike jer su siromašna, a ostalu siromašnu decu koja nisu Cigani ko j..e! Tako se prema njima odnose i u zakonodavstvu, pa im se tolerišu krađe i razne pizdarije koje prave. Ne sme da bude „pozitivne diskriminacije“ – diskriminacija je diskriminacija, i ako treba pomoći siromašnima, onda treba svima, a ne samo Ciganima! Isto tako i kazniti. Ako se primenjuje zakon, onda mora da se primenjuje jednako i na njih, jer i oni su ravnopravni građani ove države i kada imaju prava moraju da imaju i obaveze i odgovornost za svoje postupke i ponašanje. Nažalost, država je tu često nemoćna zbog njihove organizovanosti, osvetoljubivosti i agresivnosti – ako ih policajac uhapsi ili prijavi, skupiće ih se stotinu, osvetiće mu se porodici ili ga prebiti, koji monter elektrodistribucije sme da im uđe i isključi struju kad ne plaćaju, možeš li zamisliti da dođe komunalni inspektor i kazni ih za đubrašag koji prave??? Najebaće. Baš kao i Šiptari što rade. Radi svih nas i radi onih Cigana koji su uredni i normalni građani, prema SVIM prestupnicima, dakle ne samo Ciganima, treba žestoko da radi „batina“ i to je jedini spas da ne odemo u haos i rasulo pa i međusobno obračunavanje do kojeg može doći. Samo još objašnjenje zašto pišem Cigani – ne iz omalovažavanja, nego zato što je glavni grad Italije Roma (Rim), stanovnici Rome su Romi, mi kažemo Rimljani, pa mi ih je glupo tako nazivati jer nisu Rimljani. (Znam šta znači na ciganskom Rom, ali i mi smo Ljudi pa to ne stavljamo kao svoju nacionalnost!) A ne vidim ni da ih Englezi više ne zovu „džipsi“, Francuzi „žitan“, Nemci „cigojner“ itd., da su izbacili iz rečnika te nazive i da su ih „romizovali“ nešto! Uostalom, zašto bi biti Ciganin bilo pogrdno, a ako se ne budu promenili i naziv Romi sutra može da postane pogrdan, pa kako onda treba da se zovu? Opet menjaj ime, dokle tako?

 28. stormwatch kaže:

  @Dva u jedan

  Kako ste vi milosevicevi podanici i vucicevi botovi svi lako prepoznatljivi – „đinđićevci izmislili kada su došli na vlast „…pa reci mi brale, koji kurac onda to tvoji sposobni naprednjaci nisu ukinuli sve te lose zakone ako su vec losi? Jebote, 5 godina ste na vlasti a kriminal, mafija, botovi, senvichari i narko dileri cvetaju ko posle sveze prolecne kise? Eno sta vam rade navijaci, ratno stanje svaki put kada se igra derbi, a to vidim niko od vas ne komentarise, samo se dizete na senviche i sokove kada treba pljuvati po mladima koji su izasli na ulice da zbace vas i vase zlo koje vlada Srbijom od pocetka devedesetih. Vama je uvek neko drugi kriv zbog sopstvene mizerije. I reci mi sta radi to tvoje naprednjacko pravosudje? Pa za pola decenije neslavne vladavine vi sekrement nazadnjastva-miloseviceve zaostavstine trebali ste po obecanju izdici Srbiju na vrh….a ono upravo je zbog vas i takvih kao ti na DNU!

 29. Lenin kaže:

  @stormwatch „…covek pobio stotinu ljudi, zivi ko kralj u norveskom zatvoru kome bi vecina hotela sa 4 zvezdice pozavidela sirom Evrope i jos vredja zrtve, oceve i pre svega Majke pobijene dece vec godinama.“
  Nikako te ne skontam.Zašto stalno spominješ tog političkog teroristu.Soros mu plaća taj luksuz!Zašto Norveška vlada dopušta takvi tretman?Zašto se Norvežani ne pobune zbog toga?Zašto Seropska unija dopušta to sranje,a trebalo bi da bude u septičkoj jami.?!Piši njima čoveče!
  Taj nečovek Brevik je to uradio po nečijim instrukcijama.Godinama će to njegovo delo služiti kao sredstvo skidanja prašine sa terorističkih napada vezanih za migrante.Teroristički napad u Briselu?Digla se prašina,evo praško Brevik za skidanje prašine!To je to!Pitaj svog Sorosa i Merkela!
  Khm… Isto radiš i ti?!I ti koristiš Brevika za praška!

 30. zorandjala kaže:

  Storm procitao sam tvoj komentar@Majcina osveta.Izes ti taj divan ja tu nista nerazumem.

 31. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Pisem uvek o toj crkotini, jer su svi problemi sa terorizmom poceli upravo od momenta kada je on pocinio taj nezapamceni zlocin, do tog momenta ta vrsta terorizma dogodila se samo u dva strogo izolovana slucaja, prvi u Madridu 2004, medjutim Spanci su bili pametni pa su povukli svoje trupe tamo gde nisu imali sta da traze, a sledeci slucaj bila je jos samo izolovana grupica fundamentalista u Londonu 2005. godine. Posle toga, 6 godina se nije culo ni videlo ni M od terorizma, i onda nagli porast istog od nasilno isceniranog arabskog proleca u kome su glavni scenario i kompletno sranje tamo napravili upravo Francuzi, Britanci i Amerikanci, i naravno primer u kojima je desni extremizam skopilovao crkotine poput Brevika, karikaturista koji su uporno vredjali Muhameda u svojim trecerazrednim stripovima i jos gomila drugih situacija koja ne ide na cast zapadu. Meni i mnogima je jasno da je sve sto se desava u svetu novi porast i uzdizanje fasizma, nacizma i rasizma za koje se mislilio da je uspesno ugaseno posle WWII, cela ova nova krvava parada extremne desnice pocela je sa Raspadom jugoslavije i dolaskom desnih ekstremista na vlast u republikama u istoj, Juga je bila prototip novog svetskog poretka, a njega ne prave ni Rotschild ni Soros ni Bankari, nego upravo desnicarski nakot i iskopil.

 32. zorandjala kaže:

  Storm Vidis sta ti je nedostatak mladosti i uskogledanja {nacionalnog} napadnes drugog za nacionalizam da se nevidi tvoj.Raspitaj se kod starijih za Beogradski bioskop za razne vodovode po zemlji koju ti puno mrzis raspitaj se ko je bio Hrkac i drugi teroristi Anta Pavelica?Mozda ces saznati da se upravo kod nas rodio taj terorizam zacet u stranoj emigraciji,

 33. cokoladica kaže:

  :X MEN : neznam dali su cigani madjari ili srbi pocinili takvo krivicno delo. Niposto ne branim cigane, ali ima losih cigana madjara i srba itd. . Sta gob se desi prvo sto se kaze e cigani su, nije tako. Sta su srbi i madjari i ostale nacije bolje od cigana!? Drzava je takva kakva je, zakoni su takvi kakvi su, slozilu se mi sa tim ili ne. Svi smo mi djubre druze svi do jednog. Tu se pravimo fini i vredjamo jedne druge a po kaficima diskotekama desi buraz zagrlimo jedne druge, bez toga dali si cigan madjar srbin itd. Budemo ljudi jedni prema drugima. Nema vise cigan madjar srbin itd. Ima samo dva jesi covek ili nisi. Nije bitna boja koze. A ko god da je to uradio treba mu se suditi bezobzira na godine koje ima. Taj ako je ovog puta kao maloletan pocinio to krivicno delo a proso bez kazne taj ce ponoviti to opet mozda cak i kao punoletan.

 34. stormwatch kaže:

  @zorandjala

  Pitanje za vas gospodine zorandjala….ako ja promovisem nacionalizam kako vi ovde tvrdite, recite mi molim vas ciji ja to nacionalizam promovisem? Cekam odgovor sa extremnim nestrpljenjem.

 35. zorandjala kaže:

  Ako cemo po onoj narodnoj #ko o cemu kurva o postenju# i procitas svoje komentare sve ce ti se kazti Pitanje ZAsto sve koji komentarusu protiv tvijuh ubedjenjanazivas Fasistima.Nacionalistima,Botovima? Zasto jednom neizneses kontra argumente i dokazes da si u pravu?Osnova domaceg vaspitanja je u postovanju starijih.

 36. zorandjala kaže:

  Storm umalo da zaboravim ja jesam srpski nacionalista i ponosan sam na to ali nisam sovinista. Kad odrastes znaces razliku.

 37. X MEN kaže:

  cokoladica
  Po tvom nadimku sve je jano koje si rase i nacije , nemoj da izglađuješ stvari, procentualno cigani će uveg više sranja , krivičnih dela i svakakvih gluposti napraviti, ja sam zato da se njima ukine bilo koja vrsta pomoći ako izvrše neko krivično delo, stopira se celoj porodici socijalu, dečiji dodatak, humanitarna pomoć, a ne jedan robija i hrani ga zatvor a celu čergu tovi država kao nagradu za “ delo “ koje je član čerge napravio !

 38. stormwatch kaže:

  @zorandjala

  Opet mi niste odgovorili, kakav sam ja to nacionalista? T.j. koje nacionalnosti je moj nacionalizam? Nemojte mi pricat sta ste vi procitali u vasoj masti, neg mi recite koje je nacionalnosti moj nacionalizam? Hvala na odgovoru.

 39. zorandjala kaže:

  Storm ti si Pigmejski nacionalista ! Toliko si u minijaturi sto za mnoge Vojnice nije u opisu.

 40. stormwatch kaže:

  @zorandjala

  Eto vidite Zorane da nemate pojma i samo pucate praznom kartonskom puskicom, isto ko vas junak iz severne koreje sto je na paradu prosle subote poslao kartonske i drvene rakete :-))))))))))))))).

  Eto, i vi ste sami priznali da ja sa nacionalizmom bilo koje vrste, kao i nacionalshovinizmom nemam apsolutno nista. Kod vas pravih nacionalista i nacionashovinista govor istine odma predstavlja anti(uneti naciju po zelji)govor i imate potrebu da istinu suzbijete i blokirate po svaku cenu.

 41. zorandjala kaže:

  Nisam ti direktno odgovorio jel neznam dali si srip{kao crtani roman} ili strip{kao striper} e kada to budem znao odgovoricu ti.Mada mi je glupo da komuniciram sa nekim ko se zove strip.To je kao kada kazu pricao sam sa zidom.Ali ipak moras priznati da sam ti povecao fond reci nisi do sada znao za soviniste?

 42. stormwatch kaže:

  @zorandjala

  Ja znam samo jednu stvar gospon zorane, a to je da su ljudi kao vi, a ne sumnjam i vi direktno, odgovorni zato sto je moja generacija pojela govna kada je trebalo da nam bude najbolje, najlepse i najbezbriznije. Sama cinjenica da vi dolazite vamo i piskarate vase gluposti, sovinisticko nacionalisticke baljezgarije i ostali arsenal laznog patrijotizma, dovoljno govori o tome kakva ste osoba i da nista niste naucili iz te vase neslavne istorije poslednjih 30 godina, vi i vama slicni se nikada nece opametiti, sa ljudima kao sto ste vi nema prosperiteta, mirnog zivota i uspeha u bilo cemu, jer da ima ne bi nam natovarili gradjanske ratove u vise navrata.

 43. zorandjala kaže:

  Sta je Striper je malo nervozan? Nemoj sebe racunati u generaciju ti si vise degeneracija i jedes ono sto zelis ja se u to nebi mesao.Nego da te pitam zasto mi se stalno cini da se ti zoves Ivica ili zato sto si stalno na ivici ilisto cekas Maricu?Ovo prvo mi je realnije mislim da si na ivici{nervnog sloma}Cuvaj se i nemoj se jediti ti si nas pa nek si sav usran.

 44. stormwatch kaže:

  @Zorandjala

  🙂 Zorane, pogresno mislite da sam nervozan. Moju nervozu davno je odneo vas seselj, milosevic i ostale crkotine devedesetih godina, jer znam da sa vama i vama slicnima nista dobro ne mozh da se dogodi, ali moram priznati da sam doista tuzan, kad samo pomislim da je pre par meseci umro moj najbolji prijatelj koji je bio ne covek i po nego tri coveka, ali vi, vas seki i ostala nacionalshovinisticka balavurdija devedesetih jos uvek imaju pravo na zivot. E vidite – tu se ja i dragi Bog ne slazemo. Pa sad makar sta vi mislili o meni – usran, nacionalista, striper, ovo ono…to je samo vase misljenje, a i ono se nigde ne racuna, ali ja znam kako ce vas pogoditi ovo sto je napisano 🙂 Znam da ljude poput vas najvise boli istina, a to i tako triba da bude. Svaki put kad se ja pojavim i nesto napisem, pritisak diskutantima krece da se dize…i onda izmisljaju svasta o meni, izvode ili se pozivaju na ne znam shta….a ja upravo uzivam u tome. Sa druge strane, ja znam da se iza vaseg nicka kriju barem dve ili cak tri razlicite osobe, jedna je nepismena, druga primitivna, a treca i nepismena i primitivna. Sad vi odaberite koja ste u ovom momentu – ja nisam vas, niti to zelim da budem.

 45. stormwatch kaže:

  Ja sam vam rekao to sto mislim i sto je istina. Svaka dalja prica je suvisna.

OSTAVITE KOMENTAR