Od petka se ukidaju vozovi iz Beograda za Novi Sad, Suboticu, Budimpeštu i Beč

Zbog radova na rekonstrukciji pruge vozovi od 1. februara neće saobraćati na relaciji Beograd -Novi Sad. Vozovi u unutrašnjem saobraćaju, saobraćaće samo na relaciji Novi Sad – Subotica i natrag, dok će obustava saobraćaja biti na relaciji Beograd Centar – Novi Sad, navodi se u saopštenju „Srbija voza“.

Međunarodni voz koji iz Beograd centra za Budimpeštu polazi u 11.13 časova, polaziće iz Novog Sada u 11:00 časova do Kelebije, sa presedanjem iz Kelebije u 14.46 časova za Budimpeštu.

Voz koji iz Budimpešte za Beograd Centar polazi u 7.57 časova, polaziće u 11.57 časova do Kelebije, sa presedanjem iz Kelebije u 15.41 časova za Novi Sad.

Voz koji iz Beograd Centra za Budimpeštu polazi u 21.15 časova, kao i voz koji iz Budimpešte za Beograd Centar polazi u 22.15 časova, neće saobraćati do završetka radova.

Međunarodni voz koji iz Beograd Centra za Beč polazi u 7.13 časova, kao i voz koji iz Beča za Beograd Centar polazi u 8.42 časova, neće saobraćati do završetka radova.

Premda se ne navodi vreme završetka radova, kako saznajemo ono bi moglo da bude i do godinu dana.

 

TelegrafKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Jadni beograđani, to znači da im je prekinuta svakakva veza vozom sa ovim, severnijim delom Evrope.
  Ala će autoprevoznici sada omastiti brkove.
  Ili će možda ipak biti organizovan autobuski saobraćaj Beograd-Novi Sad za korisnike železnica???
  Dok ovi železničari sagrade novu prugu, sadašnja mala deca će već biti odrasli i uopšte neće znati šta je voz.

 2. Istina... kaže:

  Bliži se 2020. godina.

 3. Mozakss kaže:

  Mozda ce trenutno autobuski saobracaj da profitira,ali kad se sagradi pruga,onda ce biti desetkovan,jer nece moci da konkurise ni sa brzinom ni cenom ni komforom.pre bih d asam na mestu vlasnika bus prevoza o tome na taj nacin razmisljao.naravno beogradjani pa i oni koji putuju za beograd imat ce problem oko prevoza pre svega zbog cene bus prevoza..
  A sto se tice pruge..to nije mala investicija,niti se to radi preko noci..u svakom slucaju,kad god da je zavrsee bitno je da pokazu svu prednost..za nepunih 1 h od subotice do bgd,sa 160 kmh ,uz pun komfor i sa cenom koja je za svaciji dzep..

 4. Istina... kaže:

  Po broju lajkova na moj prvi komentar zaključujem da se narod raduje sopstvenoj nesreći.

 5. Istina... kaže:

  @Mozakss

  Ne znam gde ste nabavili mozak ali reklamirajte ga, uvalili su vam boflu.

 6. S&S kaže:

  @ avet
  Biće im prekinuta svaka veza sa normalnim svetom

 7. W I E N kaže:

  Divlji zapad.

 8. punisher kaže:

  Kuku nama! Ovde jos nista nisu zavrsili sto su zapoceli

 9. pajo kaže:

  @Mozaikss
  TA pruga ce biti namanjena u naj vecoj meri za teretni prevoz!A teretni je limitiran za 120mk!Za putnicki je 160 km vec zaostao 49 godina!Ali za sto praviti takve pruge kada ce i onako saamo teretni biti forsiran!A zeljeznica ce biti privatna vec 15 godina ranije nego sto pruga bude gotova!

 10. W I E N kaže:

  Jasno znamo obecanje vaseg dragog precednika AVAVAV, sta je rekao: Do leta 2017te bice gotova pruga Beograd / Budimpesta, kretace se brzinom 180km na sat. A ono 2017ta davno prosla, a od pruge i voza nista.

 11. Anonimni kaže:

  Sramota

 12. W I E N kaže:

  Ovo je voz u EU, ne ono u Srbiji.

 13. Aleksa kaže:

  A sta ce biti sa teretnim saobracajem? Ako Madjari i Rumuni preuzmu tranzitni teretni saobaracaj nikada ga vise necemo povratiti.
  Neznam da li izmedju Beograda i Novog Sada ima alternativni zeleznicki pravac. Izmedju Beograda i Subotice bi mogao biti da nije unistena pruga Beograd Dunav-Zrenjanin-Kikinda-Senta-Subotica. Nekada je na ovom pravcu svakodnevno saobracao voz.
  A u Jugoslaviji je uvek bio alternativni pravac iz Beograda za Novi Sad ili Suboticu preko Vinkovaca.

 14. Atero kaže:

  Znaci Beograd Pesta za dva sata. To znaci Pozarevac- Beograd koji sada ide 2 sata i 30 min. ako ga ima. A u lagi-lagi Vucicevoj buducnosti za sako 5 minuta!

OSTAVITE KOMENTAR