Odloženo suzbijanje komaraca u Subotici

Prema prvobitnom planu, tretman je trebao da počne danas, ali je on zbog najavljene kiše odložen. Tretman suzbijanja komaraca obaviće se u 12 mesnih zajednica u Subotici, od 6. do 8. jula.

Suzbijanje odraslih jedinki komaraca izvršiće firma Oris doo iz  Sombora. Preparat ima dejstvo od tri dana, u krugu od 5 kilometara od mesta prskanja. Zbog toga se mole pčelari da svoje košnice odnesu na bezbedno mesto.KOMENTARI

 1. Rax kaže:

  Tako svake godine, na kraju ovi strucnjaci iz sombora 1x godisnje poprskaju asfalt.

 2. Alas kaže:

  Noćima ne spavamo od komaraca. Ne znam zašto se čekalo da udjemo u jul da bi prskali.

 3. BlindMan kaže:

  Tako sam i mislio, uopšte nisam ni sumnjao.
  Inače, čitavo leto su najavljene kiše.

 4. Trovach kaže:

  Ja sam prekjuce oprskao spoljne zidove kuce i okolno zbunje. Tamo gde sam oprskao ih nema, ali sam danas plevio „dzunglu“ nane koja je ostala neoprskana i malo su me izbockali. U ostatku dvorista milina. Razmisljam da prostrem peskir za plazu i pozovem suprugu da nam bude kao u parku pre 25 godina 🙂

 5. Inspektor.. kaže:

  U pojavi komaraca ‘Zapadnog nila’ niko ne spominje…najopasnija vrsta komaraca koji šire sve poznate zarazne bolesti koje se prenose preko krvi zaraženim komarcima.

 6. Tatami kaže:

  Samo tako, poprskajte sve sa ovim CIANOIDNIM sredstvom za komarce!!!
  A posle cvilite da su vam svi bolesni i radjaju se vec bolesni…

 7. Trovach kaže:

  @Tatami…Sada se prska deltametrinom koji je manje otrovan, ali i manje efikasan od malationa koji je ukinut za tu namenu. Ne truje nas to jedno, ili dva suzbijanja komaraca koliko dim iz dimnjaka pogotovo ako se lozi kojekakav otpad.

 8. Ledenjak kaže:

  Čekaju se izbori kod komaraca I onda brate kad ih udare na zbornom mestu, ima više da ih nema.

 9. Anonimni kaže:

  Ovo nikako nije dobro, ko zna sta se nalazi u tom sranju koji ce oni da rasprskaju po citavom gradu. Taj otrov ako ubija komarce kako moze biti dobar za coveka?Razmislite o tome, dobro se zapitajte sta ce to da uradi vasem organizmu. Videcete da ce posle ovog prskanja broj obolelih naglo da se poveca u to budite sigurni. Posle ce vam djavo biti kriv a vi budale trazite prskanje pa eto vam ga usta vas jebem

 10. Trovach kaže:

  @Anonimni…Deltametrin je insekticid iz grupe piretroida koja ima slabije delovanje na toplokrvne organizme, sto ne znaci da je apsolutno bezbedan. To ne postoji. Naravno, svi jedemo hleb, meso, mleko, jaja, voce i povrce proizvedeno upotrebom pesticida i vestackih djubriva. Ovo tretiranje je mala maca spram onoga sto unesemo hranom i zagadjenim vazduhom. Na kraju, cemu takav recnik?
  P.S. Navodno je dejstvo piretroida otkriveno u Srbiji u 19. veku. Neka devojka je spavala na jastuku napunjenim cvetovima biljke iz roda Pirethrum (znam za verziju sa belom radom, ali je ona iz iste familije, ali ne i roda). Primetili su da ona nije imala vasi u kosi dok su svi ostali ukucani imali i tu pocinje prica sa piretroidima. Kasnije je njihova efikasnost poboljsana u laboratorijama, ali svi imaju slicne osobine. Uglavnom su manje otrovni za nas, a bas deltametrin deluje nadrazujuce za oci. Zato ne treba biti napolju tokom prskanja. Skoro ceo radni vek (od 1989.) radim u poljoapotekama i mogu reci da sam natprosecno zdrav za svoje godine. Sa pesticidima nema zaje.ancije, pa nece biti problema.

OSTAVITE KOMENTAR