Osnovan prvi eSport klub u Subotici

U Subotici je osnovan prvi eSport kub pod nazivom “GamesGuru Play”. Svečano otvaranje održano je na Otvorenom Univerzitetu. E-sport je u inostranstvu priznata sportska grana. “GamesGuru” je smatrao da je došlo vreme posle sedam godina rada oformi klub, koji pored igre služi i za izgradnju zajednice.

esport4-300x169
Među omladinom fudbal je jedna od najpopularnijih igara. Na takmičenje je došlo takmičara čak iz Segedina, oni godinama igraju ove igrice. Subotičani su takođe učestvovali na segedinskom takmičenju u avgustu.
Nimrod Juhas, osvajač više nagrada: “Igram FIFU, počeo sam sa FIFA 99, oko 12 godina sam u svetu e-sporta. Takođe igram Counter-Strike od 1.6, od League of Legends igram sve.”
E-sport se igra bez obzira na godine. Nije bitno da li ste početnik ili profesionalac, svi su dobrodošli. Cilj kluba je zbližiti mlade i stare, početnike i profesionalce. Alex Knezi je početnik, raduje se novootvorenom klubu: “Igram od skora, uglavnom na rođendanima. Nisam mislio da ću ovde sresti poznanike, jako, jako, jako mi se sviđa.”

esport6
“GamesGuru” planira rad na međunarodnom nivou. Prisutni su na društvenim medijama, sa informacijama o raznim događajima. Stalni kupci su inicirali otvaranje kluba.
Robert Perlaki, direktor “GamesGuru” doo: ”Što ne bi otvorili jedan klub? Postoje igraonice, ali one su samostalne, njih možete i kući napraviti. Znači uđem, platim, sednem ispred aparata, stavim slušalice i sam sam. Pričam sa nepoznatim ljudima. Ne znam  da li je žensko ili muško, ne znam ko je.”
U klubu je naglasak stavljen na lične susrete i upoznavanje. Zahvaljujući igri stvara se timski duh i borba jednog za drugog.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Belial kaže:

  Ima li World of Tanks unikuma ovde? 🙂

 2. AndB kaže:

  bolje se uclanite u sns…

 3. Vukodav kaže:

  Kakav sport? Da li ima ovoj nakaznosti kraj?Sport je aktivnost ne sedelje ispred monotora i gladjenje…

 4. B/M kaže:

  vukodav,i šah je sport a samo se sedi i gleda u tablu

 5. stormwatch kaže:

  Bravo i Svaka chast! Konacno da i Subotica dobije nesto vredno spomena u igrackim krugovima, verujem da ce iz te ekipe proisteci dosta uspesnih profi igraca.

  @Vukodav
  Ajd da se kladimo da ja kao matorac imam 5x bolje reflexe od tebe.

  Ako hoces da proveris reflex, samo dodji na COD2 partiju na nekom od retkih preostalih on-line servera. Kada te neko utamani 10:0 u roku od 50 sec sa Garandom bez nisanjenja a ti nemas pojma sta’s dislo, pogledaj da nije Stormwatch PD slucajno.

  A da znas koliko profi igraci zaradjuju po svetu ne bi ovde lupetao gluposti, nego bi gladio misha i dan i noc.

 6. sumorno kaže:

  Secam se da kada smo igrali klanski i na malo ozbiljnijem nivou CS-source posle nekoliko sati igranja otisli na MW2 servere i samo nozem igrali i zajebavali se dok nas ne pobanuju sa servera.
  Lepa stara vremena 🙂

OSTAVITE KOMENTAR