Palić centar evropskog akademskog veslanja

Univerziteti iz Velike Britanije osvojili su najviše medalja na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u veslanju koje je završeno danas na Paliću. Srbija je dobila sve pohvale za organizaciju ovog takmičenja.

466 veslačkih posada sa 93 univerziteta iz 23 evropske države tokom protekla tri dana nadmetalo se za titule najboljih na Evropskom univerzitetskom prvenstvu. Poslednjeg dana održano je više od 30 trka, a prema broju osvojenih medalja najuspešniji su Univerziteti iz Velike Britanije, Holandije i Nemačke.

veslanje

„Bilo je prelepo. Učesnici su prezadovoljni. Imali smo super vremenske uslove – sunčano, toplo, samo je danas bilo malo vetra. Svi su zadovoljni, sve je bilo super fino, tako da sve pohvale srpskom univerzitetskom sportskom savezu, Subotici, Paliću i svima koji su bili zaduženi da sve protekne kako treba“, rekao je predstavnik EUSA Davor Travnikar.

Subotica i Palić tokom prethodna tri dana mogli su da vide mladost Evrope u punoj snazi, a više od 600 gostiju da se uveri u ovdašnje tradicionalno gostoprimstvo. Opšta ocena svih je da su se Srbija i Subotica pokazali kao dobri domaćini.

„I ovoga puta smo bili dobri domaćini, da će oni poneti dosta finih uspomena. rezultatski su prošli onako kako su prošli – neko je bio srećan, neko je nažalost podbacio, ali to je sport“- ističe predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić.

Sledeće prvenstvo održaće se 2019. godine u Švedskoj.

 

RTVKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    A štrandovi oko Palićkog jezera pusti nigde kupača -kada se setimo davnih dana svakog dana je bila gužva na Paliću -svaki dan se treniralo i bavilo se sportom-a sad samo tri dana…

  2. Alisa u Zemlji čuda. kaže:

    Srećom te su akademci boravili preko vikenda, kada je barem jedan do dva javnih toaleta u funkciji. Inače, preko nedelje, od ukupno 8 /osam/, ne radi niti jedan.jedini?! Pardon, drveća i šumaraka je napretek, a i luksuzni WC-i u upravnoj zgradi JP „Park Palić“ su u neposrednoj blizini Izem ti „mega turističku destinaciju. Baš!

OSTAVITE KOMENTAR