Podrška za izgradnju biciklističke staze između Subotice i Tompe

Subotica je dobila podršku od oko 387 000 evra, u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije, za izgradnju biciklističke staze između Subotice i Tompe. Ukupna vrednost projekta je 456 hiljada evra, a preostali iznos obezbeđuju Tompa i Subotica. Radovi na izgradnji deonice puta u dužini od dva kilometra, trebalo bi da počnu 1. septembra ove godine, a planirano trajanje radova će biti 18 meseci.

Akoš Ujhelji, član zadužen za privredna pitanja, Gradsko veće, Subotica: „Grad je dobio podršku za dva važna projekta zahvaljujući IPA-Interreg prekograničnom programu. Jedan od tih projekata je izgradnja biciklističkih staza, želimo da nastavimo već započeti projekat sa mestom Tompa, želimo da izgradimo dva kilometra biciklističkih staza. Jedan i po kilometar u Subotici i 500 metara u Tompi.“

Pored proširenja mreže biciklističkih staza, planira se izgradnja i jednog logističkog centra, koji će pomoći u prevozu robe kamionima, kao i smanjenju kamionskog saobraćaja u gradu.

„Želimo da pripremimo i jednu projektnu dokumentaciju za logistički centar, i tu imamo nekoliko partnera. Kiškunhalaš je vodeći partner ovog projekta, ali takođe su naši partneri i Železnice Srbije i Institut za saobraćajnu nauku iz Mađarske. Ukupan budžet iznosi 1,6 miliona evra, gradu Subotici pripada 300 hiljada evra, od čega će 85 odsto takođe obezbediti Evropska unija.

Izgradnja biciklističke staze bi obezbedila bezbedniju vožnju biciklom i povećala bi broj turista na dva točka, dok bi logistički centar olakšao pretovar robe između putnog i željezničkog saobraćaja u gradu.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Trovach kaže:

  Puna podrska za svaki dodatni metar biciklistickih staza. Jako je potrebna i u Gundulicevoj i Gajevoj.

 2. Travar kaže:

  2 km?? haha, pretrgli se.

 3. bac Vranje kaže:

  nadam se da ce to bolje i pametnije uraditi nego u Backim Vinogradima.

 4. Ledenjak kaže:

  Za te pare se moze ladno staza pozlatiti i još nekom poslušniku mala kuća izgraditi.

 5. The Mad Duke kaže:

  Puna subotica biciklista a 1/8 grada ima biciklisticku stazu nazovimo je tako.

 6. Weng kaže:

  Neznam sto se gradi 18 m?
  2km.toje poso za 3 meseca

 7. Salamander kaže:

  Da zanemarimo cenu koja je onako nama laicima baš paprena (verovatno s razlogom) postavlja se pitanje da li je za 2 km zaista potrebno 18 meseci? Možda grade auto-put za bicikle ili nešto slično…
  Potrebne su biciklističke staze ponaročito do zone u Malom Bajmoku, Gajevoj, Gundulićevoj i još mnogim opasnim zonama po bicikliste ali po realnim cenama u realnom roku, a sve ostalo su prazne priče. Ako nisu u stanju da saniraju biciklističku stazu do Palića pošteno šta onda očekivati od ovako „grandioznog“ projekta.

 8. S&S kaže:

  Zar ta staza još nije gotova? Pre oko godinu dana su istu ovakvu priču servirali gradjanima. Dobili eure , gotov projekat, ubrzo kreće posao. Kad ono – ćorak.

 9. Stevan kaže:

  Za te novce mož izgradit pistu za A380. I rok za izvođenje radova je nerazumno dug.

 10. Vladimir kaže:

  To je vec davno trebalo biti zavrseno, bicikle su savrseno prevozno sredstvo, pogotovo sada sa popularizaciom i razvojem e bajkova, ljudo mogu da se uside na dalje puteve. Pod hitno uvrstiti i nove staze u samoj subotici.

 11. pista kaže:

  Koga ovi panonci i Akos zjbju? Zasto nas podsecate na proslogisnje projjekte? kako ste krenuli i ovaj projekat ce potrajati…. trebali ste ga vec odavno zarsiti. eno gradonacelnik Tompe je jos jesenas zavrsio svoj deo pa se sada sa pravom smeje vasoj nesposobnosti…. Akose, Akose.. jesi isao biciklom do Tompe? Pogledaj kako su ljudi odradili…

OSTAVITE KOMENTAR