Radovi na pruzi Beograd – Budimpešta kreću 28. novembra

28. novembra na železničkoj stanici Zemun svečano će početi radovi na brzoj pruzi Beograd – Budimpešta, izjavio je za RTV državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Imre Kern.


„Izgradnja deonice Stara Pazova – Novi Sad bi trebalo da bude završena do 2020. godine, dok oko deonice Novi Sad – Subotica tek predstoje razgovori“, rekao je Kern i dodao da će se 28. novembra u Budimpešti sastati zvaničnici Kine i iz regiona gde će se verovatno razgovarati o saradnji na tom planu.

Cela deonica pruge Beograd – Budimpešta po planu bi trebalo da bude izgrađena do početka 2023. godine.

RTVKOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Lipsaj magarče……
  I pred prošle izbore Kern je nešto najavljivao, od čega do danas ništa

 2. Raspop Teodosije kaže:

  Ako mene sećanje služi, onaj čije se ime ne pominje je pre par godina već zavrtao nekakve šrafove na maketi od metar pruge. Okolo su novinari slikali a ostali aplaudirali. Od tada ništa. Kanda će opet (pred izbore) da pravi neku maketu .

 3. stormwatch kaže:

  HhahahahahahahahAHAHAHhahAHAHAHAHhahaha…..najbolji stos, hAHHAhahahahahahahhahahAHAHHA, cik pred objavljivanje novih izbora…AHAHAHAHahahhahaahahahaha, ovi vas majmunishu ko grejki nasuvo s makom.

 4. Posmatrač kaže:

  Ček, pa ja bio ubeđen da je to završeno!

  Pa pre tri godine su udarili „temeljac“, isfotkali se, pili šampanjac, presecali vrpce, rok bio dve godine… sad sam zbunjen 🙁

 5. bac Vranje kaže:

  @ Raspop Teodosije
  ma to je bila pokazna vezba iz ONO i DSZ kako onesposobiti neprijatelju prugu u slucaju rata:D

 6. Pametnjaković kaže:

  A ja mislio da će doći 100.000 Kineza i završiti čitavu brzu prugu Beograd – Budimpešta za jedan mesec, kad ono ćorak od sporazuma.
  Oni se još uvek samo dogovaraju o tome kako da se dogovore.

 7. goran72 kaže:

  nema od toga nista za sada,to ce biti samo za kamere i radovi staju. jedan od raloga je sto su strucni ljudi u Cip-u pogresno uradili projekat

 8. Megille kaže:

  Vidi ,vidi opet je izčilio iz svoje političke jazbine Kern Imre.Nekada ‘veliki Mađar’-protivnik čirilice ,pa onda dotepao se pod Kasine skute u SVM ,da bi kasnije izdao Kasu i smenio ga sa čela Saveza Vojvođanskih Mađara. No danas je ta ‘baja’ u političkoj fotelji SNS -a Aleksandra Vučića kao državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Taj lik se eksponira uvek kada su neki izbori na pomolu pa obečava nove pruge ,saobračajnice-pruge do Budimpešte zadni put ,pa nove pruge do Segedina. No ništa od toga nije ispunjeno .Sada je ta pruga znatnjo smanjena u obimu i iznosi samo kratku relaciju od Stare Pazove do Novog sada ,pitanje dal će se i ovo uraditi jer se ponovo očekuje novi izborni ciklus. Obećao Kern i novi Tramvaj po subotici kada je bio predsednik Izvšnog odbora Subotice ,koju je izneo u svom ekspozeu prije 15 godina i više. No ništa nije izvršio ali je ipak ostao u politici umesto toga da bude šutnut zbog neizvšenja obečanog dato svojim glasačima. No isti taj Kern Imre sa bratom Čabom i svojim suradnicima dobro se ‘nagumao’ u privatizacijama Subotičkih društvenih firmi.Setite se samo ‘Bačkoprodukta’ gde sada stoluje sa svojom ortačkom firmom CIM_GAS. No tal lik nije u sukobu interesa ,niti nikom ne smeta što mu je nova ‘supruga’ Kern-Šolja Marija direktorica ‘Suboticagasa’ posle smene Božinović Dragana sa te funkcije. U ovim svim slučajevima taj Kern Imre je bio jako aktivan i ekspeditivan kada se radilo onjegovom ličnom interesu ,u odnosu na izgradnju raznih pruga i istaliranje novih Tramvaja u Subotici. Uostalom taj Kern Imre nije već zreo za penziju? Zar još mu nije dosta sumnjive privatizovane imovine što je ‘nagumao’ sebi….

 9. jasso kaže:

  Ako ce se i poceti graditi,zasto nisu krenuli od granicne linije pa prema beogradu,jer tu je pruga u najgorem stanju,dok su tamo oko beograda vec par puta nesto renovirali??????

 10. AndB kaže:

  ono lazljivo djubre je 2016 reklo da ce biti gotovo 2018…. !!!!

 11. Mister No kaže:

  Da li će putnički željeznički saobraćaj biti obustavljen tokom renoviranja pruge ?

 12. mb kaže:

  Ma ne znate vi koliko je to komplikovano.Vijadukti,akvadukti,mostovi,tuneli.Najbolje bi bilo da projekat uradi NASA.

OSTAVITE KOMENTAR