Republikanci

U cilju informisanja građana Subotice, a i šire, o Republikanskoj stranci – Republikánus pártról, o osnovnim načelima delovanja, o njenom predsedniku Nikoli Sanduloviću, kao i o  najaktuelnijim aktivnostima Gradski odbor Republikanske stranke u Subotici, saopštava sledeće:

Republikanska stranka- Republikánus párt je vanparlamentarna stranka u Srbiji, jedina istinska opoziciona stranka koja argumentovano, ozbiljno i u interesu svih građana Srbije ukazuje na brojne probleme koji opterećuju većinu stanovnika Srbije, a ujedno i iznosi svoja rešenja za sve propuste koji decenijama unazad urušavaju Srbiju.

Republikanska stranka-01

Republikanizam na ovim prostorima u političkom smislu  datira od 1919.godine kada je osnovana Demokratska republikanska stranka, koja je 1920.godine promenila ime u Jugoslovensku republikansku stranku. Komunistički režim je stranku ukinuo dekretom iz 1946.godine.

Osnovni postulati delovanja Republikanske stranke su sloboda, demokratija, sigurna ekonomija, obezbeđeno zdravstveno i penzijsko osiguranje, očuvanje integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Ispunjenjem navedenoga stvaraju se uslovi za razvoj svih sfera društvenog života, a pre svega efikasnog političkog sistema, društvene brige o svim kategorijama stanovništva, sloboda izražavanja i izbora, jednakost po nacionalnoj, rodnoj i verskoj osnovi, poboljšanje demografske strukture, suzbijanje kriminala i korupcije, efikasna zakonodavna, izvršna i sudska vlast, savremen poreski sistem itd.

Čovek koji će se zalagati za sprovođenje navedenih, kao i mnogih drugih, načela i ciljeva je predsednik Republikanske stranke- Republikánus párt, Nikola Sandulović.

Nikola Sandulović je rođen 1963.godine, po zanimanju je arhitekta, diplomirao je na fakultetu u Francuskoj, ima dvoje dece, govori engleski i francuski jezik, hobi su mu slikarstvo i sport, živi u Beogradu. Nikola Sandulović, deda po kojem je predsednik stranke dobio ime, jedan je od osnivača Demokratske republikanske stranke, tako da je geneza republikanizma u porodici Sandulović prisutna više decenija.

Nikola Sandulović

Nikola Sandulović govori jasno, precizno, sa dokumentovanim argumentima, ima ozbiljne i uticajne veze u svetu, odgovoran je, sposoban i odlučan da unapredi sve segmente društvenog život u Republici Srbiji.

Nikola Sandulović je bio jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića i samim tim neposredni učesnik mnogih značajnih političkih dešavanja u bliskoj prošlosti. Nikola Sandulović je na čelu Unije republikanaca Balkana.

Nikola Sandulović ima brojne i veoma značajne kontakte sa republikancima širom sveta, a posebno sa Republikanskom strankom Sjedinjenih američkih država. Sandulović je 2013.godine najavio, a početkom 2016.godine ponovio da će budući predsednik SAD biti Donald Tramp. Prema tome Sandulović je imao viziju, političku analitičnost i poverenje u republikanizam onda kada mnogi nisu imali predstavu ko je Donald Tramp.

U povodu najaktuelnijih dešavanja koja se odnose na aktivnosti Nikole Sandulovića treba istaći da je prvih dana marta ove godine dobio hitan poziv od predstavnika administracije predsednika SAD Donalda Trampa za održavanje nekoliko sastanaka na temu aktuelnih dešavanja vezanih za predsedničke izbore u Republici Srbiji.

Nikola Sandulović se sastao sa predsednikom svih republikanaca izvan SAD Markom Crawfordom i ličnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa, Jasonom Emertom. Predstavnike američke administracije Nikola Sandulović je informisao o brojnim temama iz političkog života u Srbiji, a posebno je, između ostalog, istakao sledeće :

sve u vezi očekivanih nepravilnosti u kampanji za izbor predsednika Republike Srbije;

kratak rok za prikupljanje potpisa i vršenje izbornih radnji na izborima za predsednika Republike Srbije;

limitiranje od strane Narodne skupštine Republike Srbije da potpise za podršku na predsedničkim izborima mogu overavati samo notari.

Nikola Sandulović je, za svoje stavove, dobio potpunu i snažnu podršku Marka Crawforda, a Jason Emert će u skorije vreme dogovoriti susret Sandulovića sa predsednikom SAD, Donaldom Trampom.

Donald J.Trump

Na taj način Nikola Sandulović biće prvi političar, koji će imati sastanak sa američkim predsednikom, ne samo iz Srbije nego i iz šireg regiona. Navedeno samo potvrđuje kakav ugled Republikanska stranka i Nikola Sandulović imaju u Republikanskoj stranci SAD i administraciji američkog predsednika.

Potpunu, iskrenu i sveobuhvatnu podršku najuticajnije političke, ekonomske i vojne sile sveta nema ni jedna politička partija u Srbiji, osim Republikanske stranke.

Nikola Sandulović je odustao od kandidature za predsednika Republike Srbije jer u uslovima nepoštovanja zakona i sprovođenja ličnih zakona samo jednog čoveka koji je Srbiju shvatio kao ličnu svojinu, Republikanska stranka neće dozvoliti da je neko unižava i tera u vršenje krivičnih dela.

Republikanska stranka je u ekspanziji, i pored medijske blokade, osnovani su mnogi odbori i budućost u Srbiji obeležiće Republikanci.

 

Predsednik RS GO Subotica                                                                                                         Jadranka PešićKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Nekada smo tako zvali one što su vikali „Koso republjik“. Ovo su neki drugi?

 2. M Milic kaže:

  Nikola Sandulovic ovo, Nikola Sandulovic ono… A 10 000 potpisa nema. 🙂
  Malo da se uozbiljite i unpredite stranacku strukturu.

 3. MIROSLAV TRIVIC IZ BATAJNICE kaže:

  BRAVO MAJSTORE .JEDINI COVEK KOJI JE SPREMAN DA STVARI NAZOVE PRAVIM IMENOM .PODRŠKA I POZDRAV

 4. Jasmina Todorovic kaže:

  Godinama ne glasam jer mi je muka od jednih istih politicara… a za Nikolu Sandulovica od sad glasam…. KONACNO NESTO ISPRAVNO

 5. Burik Stevan kaže:

  Uglednom gdinu Sandulovicu, cija izlaganja pratim, predlazem jedan poslovni poduhvat tehnicke prirode i velikog rentabilité koji ide u smislu poboljsanja ocajne, ekonomske i opste situacije Srbije. Zovem se Stevan i zivim u Baji (Mad.) speedcraft.bs@hotmail.com

 6. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  Ko ga ne zna, skupo bi ga platio! Sačuvaj me i sakloni Bože!

 7. Goran Števura kaže:

  Želim kontakt sa nekim iz političke Republikanske stranke u Subotici.Hvala.

OSTAVITE KOMENTAR