Subotičke ulice pune rupa

Sve je više rupa na subotičkom kolovozu, a vozači skoro treba da treba da voze slalom u pojedinim ulicama.

RTV Pannon

Na pojedinim mestima širina rupe dostiže i po metar. Neke ne mogu da se zaobiđu ni sa leve ni desne strane puta. Pokušaj da se pronađe ulica sa najviše rupa je bio uzaludan. Na nekim mestima postoje rupe dvometarske dužine i dubine 10 centimetara.

To može da izazove ozbiljne kvarove na vozilima. Taksistima ove rupe ne pričinavaju samo neugodnosti već i ozbiljnu štetu. Boris Dević kaže da im je prošle večeri kolega imao problem, dolazeći ka Subotici iz smera Ludaša je upao u jednu rupu i slomio točak. Potražio je komunalnu policiju da pita šta mu je činiti, i rekli su mu da je trebao da ih zove tokom noći da izađu na lice mesta i fotografišu, pa da tek zatim vide da li ima izgleda za obeštećenje ili ne.

Tokom proleća se zbog rupa pojačava rad automehaničara. Tibor Beler kaže da se štete prvenstveno javljaju na spoljnim gumama, zatim na felnama i osovinama. Udarne rupe mogu da nanesu velike štete vozilu u zavisnosti kolikom brzinom se vozi i kolika je rupa u koju se upadne – dodaje ovaj majstor. On ukazuje i da ove štete mogu da se kreću od par hiljada do preko deset hiljada dinara.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Goran kaže:

  Sad kad dobijemo novi spomenik u centru sve rupe će same od sebe da se popune.

 2. JaPaja kaže:

  U Beogradu se podize spomenik Djindjicu i Vlada je izdvojila 13 miliona dinara sto je oko 110 000 evra. Kad to uporedimo sa Suboticom i preko 500 000 evra utucenim u ruglo na Korzou vidimo koje smo lopine imali na vlasti.

 3. Posmatrač kaže:

  Ma kakve rupe, čini vam se… Mislim da će polako ljudi ponovo početi da kupuju Lade Nive i jeftinije terence, pošto ako se ovaj trend nastavi, za koju godinu se drugačije neće moći proći našim ulicama…

  Da stvar bude gore, u Beogradu jednako loše, ako ne i gore, stanje nego u Subotici… al to izgleda nikome ne smeta..

  Ali da, putevi se grade najviše u istoriji, još malo pa prestižemo Nemce…

 4. Gligorije kaže:

  Imali smo lopine, imamo lopurde a nece nam nista ostati. Krivi smo MI.

 5. tarabetina kaže:

  samo da ih valjano premere i da urade nekad posao kako treba.
  nazalost posle svake zime ista prica

 6. Bolje spreciti nego leciti kaže:

  Udarne rupe ne nastaju same po sebi. One su samo posledica vremenskih prilika. Sama rec udarna rupa dolazi iz cinjenice da te rupe nastaju tako sto se zimi voda zaledi i u najmanjim supljinama i procepima na kolovozu, i led ih onda prosiruje a automobili i ostala motorna vozila udarom svojih tockova u ivice nastalih rupa nakon zimskog perioda, daju svoj doprinos njihovom razantnom povecanju, i samo u toku jednog dana, a zavisno od saobracajnog intenziteta , rupa od par cantimetara moze dostici i citavi metar. Resenje je – ili zabraniti svaki saobracaj na takvim ugrozenim putevima/ulicama, ili pre dolaska zime svaki procep na putu koji je potencijalna udarna rupa, zaliti asfaltom odnosno preventivno zablombirati. Drzava ubira ogromna sredstva od vlasnika motornih vozila i moze komotno jedan deo tih sredstava da usmeri na odrzavanje puteva.

 7. Znalac kaže:

  Količina sns botova na ovom sajtu je neverovatna. Nazadnjaci vladaju tom jadnom državom vec 6 godina, a u Subotici je pre više godina nasilno svrgnuta vlast koju su izabrali subotičani. Za tih 6 godina rasprodaje Srbije, neviđenog zaduživanja zemlje kako bi vrh iste te vlasti opet bio anexiran u Rusiji kad sve rasphičkaju, bar su mogli da pokrpe rupe u Subotici. No mene raduje samo jedna stvar, toliko mladih odlazi iz zemlje i Subotice, da će upravo te rupe i taj otpad od infrastrukture ostati botovčinama.

 8. Prilog kaže:

  Nema veze za rupe,mi imamo Matiju Kurvina.Sa svakim novim mandatom tj vlasti u Subotici,mi dobijemo vise rupa a manje za par lokala

 9. pista kaže:

  @Prillog
  Matiju Korvina ce iz malog dzepa isplatiti nas biznismen i to je druga prica.
  Pokusaj sracunati koliko ima u Subotici vozila, saznati koliko se od njih registruje u subotickom SUP–u, koliko se uplatinica dobije tokom registracije vozila i koliko od ukupne uplacene svote ide za odrzavanje puteva. Tesko ces doci do tacne cifre ali znaj da je enormna lova (nasa lova) u pitanju, a da stvar bude gore ne vidimo gde su se, u koju ulicu i krpljenje puteva ulozile te pare. Lova se trosi nenamenski… pricam o nasoj lovi, a ne o lovi od cega privatnk dize spomenik.

 10. Lenin kaže:

  Kod nas rupe imaju ulice!

 11. Prilog kaže:

  Pista

  Kako ne vidis gde je otisla ta „enormna“ lova ? Pa u Engelsovu ulica.Nasa lova,znaci to je nasa ulica.I normalno kad je nasa treba im oduzeti.

OSTAVITE KOMENTAR