Subotički pčelari uručili Crvenom krstu 60 kilograma meda

Subotički pčelari uručili su tamošnjem Crvenom krstu 60 kilograma meda. Med je prikupljen u okviru akcije koju je pokrenuo Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Imuni sistem, u periodu kada zaraza od korona virusa predstavlja ozbiljan i realan problem, može u slučaju da se neko razboli imati ključnu ulogu.

U jačanju imunog sistema organizma, kao i uvek, može pomoći med.

Savez pčelarskih organizacija Srbije je pokrenuo akciju pod nazivom „Naše malo za nekoga je veliko“, gde pčelari koji žele doniraju po koju teglu meda za naše najugorženije sugrađane i tome se naravno priključila naša lokalna organizacija, Udruženje pčelara „Pčela“ i mi smo tokom predhodna dva dana sakupili 60 kilograma meda i nadamo se da će to sugrađani moći da iskoriste kako bi poboljšali svoj imunitet. To je neki cilj, da se imunitet koliko-toliko poboljša kod građanstva“, kaže Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara „Pčela“.

Donacija koju su pčelari uručili Crvenom krstu, samo je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje.

„Udruženje pčelara je naš, uvek pouzdan partner u svim velikim humanitarnim aktivnostima, tako da su nam se i ovoga puta našli. Tačno je da imamo pune ruke posla. Mobilni timovi su stalno na terenu, korisnici Narodne kuhinje se svakodnevno snabdevaju mesečnim paketima hrane. Takođe je Centar za socijalni rad načinio spisak socijalno ugroženog stanovništva da se paketi grada koji su preostali iz prošle godine podele svima“, ističe Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta.

Pčelari planiraju da ponove ovu akciju, a u isto vreme su spremni da i na bilo koji drugi način pomognu rad Crvenog krsta u periodu vanrednog stanja.

RTVKOMENTARI

  1. Oki kaže:

    Bravo za istinske ljubitelje prirode, duboki naklon za gospodu.

  2. stormwatch kaže:

    Propolis kapi sa alkoholom….fantazija!

OSTAVITE KOMENTAR