Teren sa tartan podlogom i na sportskom centru u Prvomajskoj ulici

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, zamenik gradonačelnika Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, i direktor JKP „Stadion“ Robert Tot predali su na upotrebu novoizgrađeni košarkaški teren sa tartan podlogom u Prvomajskoj ulici. Sredstva za realizaciju ove investicije, u visini od oko 1,5 miliona dinara, u celosti su obezbeđena iz budžeta grada Subotice.

prvomajska

– Kao što smo i najavili pre desetak dana, kada smo otvarali sportski teren sa tartan podlogom u dvorištu Osnovne škole ‘Jovan Mikić’, danas, u sportskom centru u Prvomajskoj ulici, subotičkim sportskim klubovima i rekreativcima predajemo na upotrebu novoizgrađeni teren sa tartan podlogom – rekao je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Laban, i dodao da će, u skladu sa obećanjem datim letos, subotička lokalna samouprava nastojati da se do sledećeg Prvomajskog uranka uredi i godinama devastirani sportski teren na Paliću.

prvomajska 2

Uz isticanje da je izgradnja sportskog terena u Prvomajskoj u celosti finansirana sredstvima budžeta grada Subotice, u iznosu od oko 1.500.000 dinara, gradonačelnik Laban je rekao da se danas otvara javna nabavka za izbor izvođača radova za izgradnju novog sistema klimatizacije u Hali sportova.

– Taj projekat ćemo da realizujemo ove godine da bismo spremno dočekali velika sportska takmičenja koja nas očekuju već u 2018. godini – naglasio je Bogdan Laban.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Sad nešto čeprkam po malom mozgu.
  Pa zar ovo isto nije otvoreno pre oko 30 godina?

 2. Salamander kaže:

  Malo vam je skupa podloga kad za jedan teren treba da platite tolike pare. Ne razumem se mnogo u cene ali smatram da za 12.500 Eura (+- koji gore dole) može da se napravi novi teren sa svom opremo. Da ste na vreme povukli sredstva koja su va odobrena za raznorazne projekte mogli ste da napravite i dva ovakva terena.

 3. jaca kaže:

  Dzaba čeprkaš, nema ništa. Prazan je. Tartan materijal pre 30 godina…..

 4. krass1 kaže:

  Kada su ti tereni izgradjeni naki od ovih kreatura sto su bili u delegaciji sto je “ predavala“ teren na upotrebu nisu bili ni rodjeni, a oni koji su i bili ( na celu sa gradonacelnikom) nisu znali da Subotica uopste i postoji, i sada oni sebi pripisuju izgradnju istih. E, konji moji…

 5. Kako se kalio celik kaže:

  Na mestu sportskog terena u Prvomajskoj su bile rusevine (bombardovanje?) Osnovna skola broj 6, danas IG Kovacic, dobija taj plac 1959 godine za potrebe nastave fiskulture kao i za sportske aktivnosti. Teren je izgradjen radnom akcijom ucenika (pod obavezno) Imao je zidane svlacionice, tekucu vodu i struju, sto se u ono vreme nije podrazumevalo samo po sebi. Moja malenkost je takodje imala „cast“ da krampa i lopata na njegovoj izgradnji. Izgradjeno je rukometno igraliste za nesto sto se tada zvalo „Veliki rukomet“ koji se igrao na otvorenom, za razliku od malog rukometa koji se igrao u sali. Jedno vreme je sportski teren koristen za potrebe skole. Kakva je njegova dalja sudbina nije mi poznato. Jedino sto znam i sto mi je poznato je cinjenica da sam kulucio za tudje babe zdravlje.

  Hej !
  uzmi kramp,
  i legni se u hlad
  jer Titova smo omladina koja voli rad.

 6. Pametnjaković kaže:

  @jaca
  Ne govorim ja o tartan materijalu, već o novoizgrađenom terenu, koji tu stoji oho-ho godina.
  TEREN jako davno stoji ovde, a TARTAN podloga nije uopšte diskutabilna.
  TARTAN PODLOGA je nova i sada je postavljena.
  Igra reči je u pitanju, a značenje i smisao izgovorenih reči je sasvim drugi.

  „danas, u sportskom centru u Prvomajskoj ulici, subotičkim sportskim klubovima i rekreativcima predajemo na upotrebu novoizgrađeni teren sa tartan podlogom“

  a valjda bi možda korektnija i istinitija bila izjava:

  „danas, u sportskom centru u Prvomajskoj ulici, subotičkim sportskim klubovima i rekreativcima predajemo na upotrebu STARI teren sa NOVOIZGRAĐENOM tartan podlogom“.
  Samo što to ne zvuči toliko lepo, moćno i revolucionarno.

 7. (ba)laban kaže:

  @jaca

  Jaco, opet i nanovo si ispala glupa ko tocki q***… Tartan staza na Gradskom stadionu je postavljena 1979 godine za SOŠOV… takođe, rukometno-košarkaški teren u nekadašnjem Omladinskom naselju na Paliću je napravljen sa tartan podlogom pre više od 30 godina…

  Ispala si glupa za sve pare… Što se petljaš u nešto o čemu pojma nemaš… Baš si pravi glupi, neobrazovani, a „prepametni“ SNS kadar.

 8. Lenji Strujomer kaže:

  Kako bi dobro stajao jedan oblakoder na mestu zatvora……mmmm Bog te mazo. Ne mora biti Bog zna koliko visok jedno 10-15 spratova

 9. krass1 kaže:

  SOSOV je bio 1978. godine.

 10. (ba)laban kaže:

  @krass1

  Da, da izvini… pomešao sam sa Mediteranskim igrama u Splitu 1979… ipak je bilo davno, ali vremenski približno. Važno je da je Split dobio novi stadion, a i Subotica obnovljen. Da nije bilo igara, subotički atletičari bi još uvek trčali po šljaci, mada mi nije jasno kako se upravo stadiona i atletske staze ne seti niko od naših vajnih političara na vlasti, jer je postojeća posle 39 godina u užasnom stanju… nije održavana od postavljanja.

 11. Pametnjaković kaže:

  @(ba)laban
  @krass1

  Kada se samo setim tih lepih vremena.
  Koji je to spektakularni slet bio na stadionu, taj SOŠOV, 1979. godine.
  Deca Subotice su u školama mesecima, još od jeseni 1978. na časovima fizičkog vaspitanja pripremali svako svoj unapred izrežiran program, da bi negde naredne godine u proleće ili početak leta prikazali nešto spektakularno, nešto što je možda sveukupno trajalo pola sata ili malo više vremena aktivnog programa.
  Ali bilo je to lepo, većina učesnika na SOŠOV-u su bili ponosni kada su videli krajnji rezultat, kada su se sve kockice složile i svi omladinci, više stotina njih iz RAZLIČITIH škola napravili ZAJEDNIČKI program na Spartakovom fudbalskom stadionu.

OSTAVITE KOMENTAR