U Subotici otvoren „Didžital Hajv“ uz podršku Vlade Mađarske

Tri preduzeća iz Subotice koja se bave razvojem softvera i informacionim tehnologijama su, zahvaljujući sredstvima u iznosu od pola miliona evra koja su, posredstvom Fondacije „Prosperitati“, dobili od Vlade Mađarske, izgradila i opremila IT centar „Didžital Hajv“.

„Ovde će raditi između 50 i 60 IT stručnjaka: programera, dizajnera, marketing menadžera…. Cilj nam je bio da napravimo savršeno mesto za naše ljude da bi mogli da rade što bolje svoj posao i u što boljem ambijentu“, kaže Aleksandar Boroš Đevi, suvlasnik „Didžital Hajv“-a u Subotici.

„Didžital Hajv“ su, presecanjem vrpce, svečano otvorili njegov osnivač Andor Koza, ministar inovacija i tehnologije u Vladi Mađarske dr Laslo Palkovič i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

„U ovom trogodišnjem iskustvu realizacije plana privrednog razvoja, što smo radili uz podršku Vlade Mađarske, permanentno je prisutna informatička podrška svih delatnosti, pa čak i u poljoprivredi“, izjavio je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

„IT je upravo oblast u kojoj nije potrebno otići u zapadnu Evropu da bi se moglo baviti ovim poslom. Ako IT stručnjacima obezbedimo dobre zarade i uslove rada, oni neće želeti da napuste svoju zemlju. Ova zgrada je savršen primer jer sva tri preduzeća ujedinjena u „Didžital Hajvu“-u sarađuju sa preduzećima u Evropi iako rade u Subotici“, istakao je dr Laslo Palkovič, ministar inovacija i tehnologije Vlade Mađarske.

U protekle tri godine, posredstvom Fondacije „Prosperitati“, Vlada Mađarske je odobrila više od 10.000 projekata, vrednih ukupno 38 milijardi forinti, zahvaljujući čijoj realizaciji je u Srbiji otvoreno oko 1.300 novih radnih mesta, a u maju ove godine raspisala je deset novih konkursa za unapređenje poljoprivrede, preduzetništva i turizma.

 

RTVKOMENTARI

 1. Jovica kaže:

  Bravo za projekat nasa deca ce da rade tamo .hvala

 2. sramota me Labana kaže:

  A gde je gradonacelnik? Verovarno nije znao pravilno da izgovori naziv objekta. 🙂

  Uzgred, lepa inicijativa mladih preduzenika.

 3. pista kaže:

  Nemojte biti naivni… ovako: 1. pare su iz Madjarske (uzrred budi receno tamosnji poreski obveznici se sve vise bune zbog ispumpavanja njihovog novca van granice), 2. Tamo ce raditi samo pouzdani stranacki kadrovi i to ne 50-60 nego manje, 3. Moze se naci u APR-u koju firmu su pokrenuli gore navedeni osnivaci sadasnje projekta, 4. Osnivaci su web.masteri, administratori zovite ih kako hocete sajta SVM (ujedno su i clanovi pomenute familije), sajta Madjarskog Nacionalnog Saveta, sajta Pannon RTV, sajta Het Nap, sajta fondacije Prosperitati… i inih. Mislim i budali je jasno.

 4. stormwatch kaže:

  @pista

  A ja prvi objavio poruku apropo ovoga shto ste vi napisali…..samo moja poruka nije objavljena iako je bila shaljivog karaktera….biti che da neki od moderatora znaju o chemu se radi i da njima nije bilo ni najmanje shaljivo…..jesam u pravu? Of course da sam u pravu.

 5. pista kaže:

  @stormwatch
  Suvise je ovo mali grad da bi razna muljanja mogla tek tako proci…. odes na pijacu, u prodavnicu, kod brice i sve cujes, sve saznas. Ljudi nisu glupi. Samo cute… za sada.

OSTAVITE KOMENTAR