U subotičkom „Etnopolisu“ sinoć zaigralo 750 plesača

U Subotici je otvoren 18. Festival „Interetno“. Nakon defilea od Hale sportova do centra grada, na glavnoj festivalskoj bini postavljenoj u „Etnopolisu“ ispred Gradske kuće, zaigralo je 750 plesača iz 23 domaće i sedam plesnih grupa iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije i Srbije.

Tokom festivala, koji traje do 26. avgusta, na četiri lokacije u gradu, nastupiće čak 950 izvođača. Gotovo 450 dece pokazaće svoje umeće na smotri mađarskih dečijih ansambala iz Vojvodine, a oko 80 muzičara zabavljaće publiku koncertima.

U „Etnopolisu“, odnosno „Gastro selu“ i na „Trgu vina“, priređen je i vašar starih zanata sa više od 100 izlagača. Program za najmlađe odvija se u igraonici „Zlatna Kapija“, a u Mađarskom kulturnom centru „Nepker“ svake večeri će biti organizovane žurke i koncerti.

Pre 18 godina, Mađarski kulturni centar „Nepker“ ucrtao je Suboticu na mapu folklornih festivala, a od osnivanja do danas u programu festivala „Interetno“ uživalo je više od 250.000 posetilaca.

RTVKOMENTARI

  1. DuSu kaže:

    „na glavnoj festivalskoj bini postavljenoj u „Etnopolisu“ ispred Gradske kuće, zaigralo je 750 plesača iz 23 DOMAĆE i sedam plesnih grupa iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije i SRBIJE.“
    Voleo bih da mi neko pojasni šta je 23 domaće (možda se mislilo na plesne grupe iz Subotice mada mi izgleda nekako puno), kada je Srbija stavljena u grupu 7 gostujućih plesnih grupa.

  2. Waldo kaže:

    Najlepši festival od svih, zaista je divno videti i čuti izvođače iz celog sveta, stalno se nostalgično prisećamo Subotice iz nekih lepih vremena, ova festivalska atmosfera najbliže oslikava to razdoblje.Sve čestitke i pohvale organizatorima.

OSTAVITE KOMENTAR