Ulica Ivana Zajca presvučena novim slojem asfalta

Ulica Ivana Zajca u centru grada presvučena je novim slojem asfalta u dužini od 300 metara. Za ovu investiciju iz gradskog budžeta izdvojeno je 3 miliona dinara. Kako je najavljeno, do kraja godine iz budžeta grada u saobraćajnu infrastrukturu biće uloženo još oko 220 miliona dinara.

Radovi na asfaltiranju ulice Ivana Zajca započeti su i završeni danas. Po rečima nadležnih službi, kolovoz u ovoj ulici bio je u lošem stanju, a budući da se u njoj nalazi OŠ “Kizur Ištvan” koju pohađa oko 700 đaka, ulica je vrlo prometna te će novi sloj asfalta omogućiti pešacima i vozilima lakše kretanje kroz ulicu.

Pored asfaltiranja, u planu je da se u narednom periodu u ulici Ivana Zajca i nivo bezbednosti podigne na viši stepen. Ovo je vrlo važno zbog bezbednosti đaka koji pohađaju OŠ “Kizur Ištvan”.

Nakon ulice Ivana Zajca, u narednom periodu biće asfaltirana i ulica Sekereš Lasla, kao i deo ulica oko Sinagoge i Gimnazije “Svetozar Marković”, najavljuju iz JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. Kako je istaknuto, do kraja ove godine iz gradskog budžeta za saobraćajnu infrastrukturu biće izdvojeno još oko 220 miliona dinara.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Weng kaže:

  Moze to Jos..

 2. Dr Magistrala,autoban kaže:

  I treba vise nego jos.

 3. Zorica kaže:

  Super,,

 4. Afet kaže:

  Toliko ulica u subotici ne asvaltirano a vi asvaltirarte vec asvaltirano

 5. Nikola kaže:

  Srpski šor da se proširi?

 6. Salamander kaže:

  Pohvalno što se konačno vide bankine koje produžavaju vek trajanja asfalta…to zaključujemo samo po slici. Znači po navedenoj računici nas 100m puta košta milion dinara pa bi po slobodnoj proceni trebalo da se asfaltira oko 2200m ulica – živi bili pa videli da li će taj broj biti barem pola od toga.

OSTAVITE KOMENTAR