Vode Vojvodine: Rešavamo probleme oko naknada za odvodnjavanje

Rešenja za naknadu za odvodnjavanje od prošle godine umesto Poreske uprave šalje JVP „Vode Vojvodine“.

U ovom preduzeću kažu da je nava forma rešenja, odnosno prikaz novčanih obaveza na ime naknade za odvodnjavanje, kao i obaveštenje o stanju duga iz prethodnog perioda, izazvala mnogo nedoumica kod obveznika.

Najčešće postavljana pitanja odnose se na nedefinisan vremenski period u kojem je nastalo prethodno dugovanje, neažurne podatke preuzete iz Katastra, kao i  problem oko same dostave i uručenja rešenja.

„Ovim putem obaveštavamo javnost da se dug iz prethodnog perioda odnosi na period od 2013. do kraja 2016. godine, kada je obračun naknade radila Poreska uprava. Kamata koja je iskazana, obračunava se po zakonom propisanoj kamatnoj stopi. Preuzimanje baze podataka o vlasništvu iz RGZ-a je osnov po kojem su obveznici zaduženi. U tačnost tih podataka nismo imali razloga da sumnjamo, a na netačnost nam je ukazano tek kada su obveznici počeli da ulažu žalbe. Naime, katastarske službe nisu ažurne u evidentiranju promena u vlasništvu, ili te promene nisu dostavljene JVP Vode Vojvodine“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je lično preuzimanje rešenja striktno je predviđeno zakonom, a rešenja uručuju poštari, na šta JVP Vode Vojvodine, kako se navodi, takođe ne može da utiče.

„Kako su JVP „Vode Vojvodine“ okrenute građanima i svesne problema koje rešavamo kako u hodu, tako i planski, svi raspoloživi resursi stavljeni su u funkciju rešavanja problema. Svaku primedbu smatramo dobronamernom i otvoreni smo za svaku sugestiju upućenu kako od strane građana, tako i od strane institucija“, navodi se u saopštenju ovog preduzeća

Napominju da će sve pristigle žalbe i prigovori biti razmotreni i rešeni po zakonu, a građane još jednom mole za strpljenje i razumevanje.

 

Dnevnik

 KOMENTARI

 1. Easy58 kaže:

  Ako je bilo u resoru poreske uprave zašto vode Vojvodine šalju potraživanja za naplatu duga, to je trebala biti njihovo parče kolača a voda Vojvodine nek se brine o vremenskom periodu od kad je postao njihov resor i zašto mole za strpljenje i razumevanje kad su uzurpirali svakog živog svesno i bahato. ODVODNJAVANJE JE ČIST LOPOVLUK !!!!!! Pitam samo onako dali će vode Vojvodine platiti odštetu ako dođe do poplavljivanje poljoprivrednih zemljišta. Naravno da neće i još jednom tvrdim da je ovaj harač čisti lopovluk državne diktature.

 2. Istina... kaže:

  U „skladu“ sa zakonom…

 3. Salamander kaže:

  Znači ako platimo dažbinu koje se naziva odvodnjavanje mogu da ih tužim kada kiša poplavi objekat ili zemljište i napravi mi štetu? Puste priče jer ovde niko ne odgovara za ništa samo se ubire kajmak. I još jedno pitanje genijalcima koji izmišljaju poreze – kada će da uvedu porez na navodnjavanje jer mi se čini da je u podslednje vreme potrebnije nego odvodnjavanje.
  Plaćamo kanalizaciju pa nek javno preduzeće preuzme naše obaveze oko poreza jer svakako već plaćamo „odvodnjavanje“, a od poreza neka se konačno dovede kanalizacija do svih stanovnika što se smatra dostignućem od antičkih dana.

 4. Zvonimir Rajkovic kaže:

  Zasto da placamo dug od 2013 kad nemamo resenje nije dostavljeno ni za 2013 i 2014 i mi da snosimo krivicu i placamo zbog neazurnosti organa koji je to nije uradio i nemojte nam pretiti kamatama.

 5. Lenin kaže:

  Plaćamo,a nemamo vodovod ni kanalizaciju!

 6. LUDI MILOJKO kaže:

  Skinite nam i gace manje ce boleti

 7. Istina... kaže:

  Na svako suvislo pitanje od Antisistema sam dobijao uvek isti odgovor: „Ne pametuj“. Na kraju sam pobegao od njega, da me ne bi tako nakaradan, naopak, neradan i alav pojeo. Vidim, još uvek ga vode iste poslušne marionete destrukcije.

 8. punisher kaže:

  Evo vam q….c. Niste sposobni da vodite kafic a kamoli drzavu

 9. marco kaže:

  Zivimo u vucicevom rajhu….

OSTAVITE KOMENTAR