Za uređenje dvorišta gerontološkog centra 28,6 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, odobrio je gerontološkom centru u Subotici 28,6 miliona dinara za uređenje dvorišta. Uređenje dvorišta Doma „Dudova šuma“ podrazumeva zamenu staza i njihovo uređenje, kako bi bilo omogućeno kretanje vozila hitne pomoći i vatrogasaca.

Biće postavljene nove kapije, takođe prilagođene ulasku interventnih vozila, zatim izvođenje kompletne hidrantske mreže, zamena rasvete led rasvetom i postavljanje senzora pokreta.

„Radi se o stvarima, o putevima koji više od 40 godina nisu rekonstruisani. Oni sada i tehnički veoma teško ispunjavaju svoju funkciju. Dakle taj asfalt u dvorištu je već dosta ispucao i onemogućava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo, ne daj bože i daj bože da nikada ne zatreba taj put koji ćemo praviti, ali vatrogasno vozilo će moći, kada se radovi završe da nesmetano priđu Gerontološkom centru“, rekao je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je nakon uručivanja ugovora vrednog 28,6 miliona dinara podsetio na to da je u protekle tri budžetske godine, Pokrajinska Vlada izdvojila značajna sredstva za dve najznačajnije ustanove socijalne zaštite u Subotici, Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

„Samo u ove dve ustanove u protekle tri godine uloženo je oko 115 miliona dinara, od toga u Gerontološki centar Subotica 71 milion 880 hiljada dinara. Dodelom ovog ugovora i ovih sredstava u iznosu od 28 miliona 600 hiljada dinara, pre svega unapređuju se standardi u ovoj ustanovi, pre svega unapređuje se situacija koja može da predvidi i nekada neželjene situacije da možemo da budemo sto posto sigurni u bezbednost svakog korisnika, a naravno i zaposlenog“, rekao je pokrajinski sekretar Vuletić.

On je dodao da je Pokrajinska Vlada, preko Sekretarijata na čijem je čelu, u protekle tri godine za finansiranje 27 ustanova socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine, izdvojila milijardu dinara.

RTV

 KOMENTARI

 1. Šojić kaže:

  Mnogo

 2. Salamander kaže:

  Priznajem da nisam neki matematičar, ali ova cifra od 28,6 miliona dinara mi deluje tolika da su mogli da sagrade još jednu zgradu a ne da urede dvorište. Zar samo meni deluje prenaduvana cena ili ima neko i iz „vlasti“ da primeti da su svi radovi i iznad evropskog nivoa sa cenama, a sa kvalitetom ni blizu?

 3. Samo gledam kaže:

  Šta god Grad plaća iz budžeta to je desetostruko više nego kada bi to neko radio u privatnom aranžmanu. Za ove pare neko sagradi zgradu. Isto tako je koštalo igralište za pse.

 4. Belial kaže:

  Jos kada bi sredili te skalamerije od raznih klima uredjaja sto urnisu komsiluk sa bukom i leti i zimi. Ne moze covek vise otvoriti prozor na svojoj kuci od buke koju prave!

 5. avet kaže:

  Lepo je i dobro je to što se nešto staro popravlja i novo gradi.
  Ali, ko bi rekao da ovoliko puno para ima u budžetu, zavrti mi se u glavi od cifre koliko smo mi „astronomski“ bogati i „dobri“ domaćini.
  Ej, 28,6 miliona dinara, pa to je grubo oko 250.000 evra za uređenje dvorišta.
  Mene bi bilo sramota i da pomislim, a kamoli da izreknem i na kraju realizujem ovu cifru.

 6. Weng kaže:

  Malo mnogo ili su te firme skupe??

 7. ČINJENICA kaže:

  @ Samo gledam

  Da nisi SAMO gledao, nego i obratio pažnju, uvideo bi da 28,6 miliona dinara (preko 240 hiljada evra) daleko nadmašuje spiskanih 3,5 miliona (preko 29 hiljada evra) za igralište u šumi. Pa, čak ni ukupni iznos namenjen za kuce (po rečima gradskog oca/očuha još tri igrališta u Subotici i jedno na Paliću) nije ni blizu predviđenom za dvorište. A, to već nije „isto tako“ kako si naveo u komentaru.

 8. ludak kaže:

  Ajde da uzmu za proviziju 10% sto ce se razni ljudi ugraditi ali uzeti 90% za ugradjivanje je stvarno bezobrazluk.
  Mada ako ce ugradjivati zlatne fontane, mermerne klupe i saditi japanske trešnje onda je cena sasvim prihvatljiva.
  Sacekajmo da zavrse, mozda stvarno budu zlatne fontane

  Nije ni cudo da propadamo kao drzava, nacija kao ziva bica. Mi ne zasluzujemo da imamo drzavu, nama treba da uvedu protektorat jer ce ovi nasi politicki skakvci da nas sve pojedu

 9. Joso kaže:

  Glasajte ponovo za naprednjake i njihove satelite!!! 30 miliona za dvoriste????

 10. Petar G. kaže:

  Pazi kad je i dežurni SNS bot Weng, odreagovao da je ipak malo mnogo i skupo…
  A ovaj Nenad Ivanišević. Lik je čudo, ajde što drpa, nego što uvek uredno izda saopštenje za javnost, ama baš svaki put kad smisli novi projekat renoviranja ili izgradnje odnosno ugradnje. Koliko je projekata već realizovano za taj Gerontološki, trebalo bi kao Las Vegas da šljašti. Da pogađamo koje će firme biti izvođači? Zemljaka iz starog kraja, Todora Kilibarde i njegove braće…

 11. rax kaže:

  bas mi je drago i treba tako, pa jos i skuplje! zasto bi se ovaj veliki strucnjak vracao bas u gerontoloski. koka nosilja: gerontoloski i kolevka, ne samo za naprednjake, vec je bila i za ds. direktor menja pol. ideologiju po potrebi.

 12. hugo grocijus kaže:

  zar niko da stane na put ovom – neka se forsira istraga sa inkvizicijom, pa da se odmah spusti na realno uz aneks ugovora i sa novim zastupnicima – potpisnicima, a starim potpisnicma osnovnog ugovora za zloupotrebu – pritvor, zatvor i oduzimanje prava na bavljenje javnim poslovima.

 13. rax kaže:

  Nit novinara, nit opozicije! kada bi bila opozicija, koja zastupa interese gradjana, izasla bi pored crnog nenada i skupljala potpise gradjana za pokretanje krivicne.
  ovo bi bio zadatak np. dverima, jer su oni uvek za gradjane, ne samo da objavljuje neke podatke, koji su uglavnom tacni, vec konkretno da preduzme mere. nazalost ostace na ovome, sto smo ovde procitali.

 14. ludom radovanje kaže:

  Eto zašto je Srbija najsiromašnija zemlja u evropi. Vrednost radova x10. Na hiljade ovakvih poslova i sve je jasno zašto bi svi da budu u vlasti. Ovo je najbolji dokaz da se 90% budžeta ukrade. Zapravo kradu nas građane. Nisu švajcarci bogati nego smo mi opljačkani.

OSTAVITE KOMENTAR