Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

U sklopu Zimskog festivala tradicija, koji će biti održan za vikend na Paliću kod Male gostione, biće organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka. Organizatori  Zimskog festivala tradicija su  Udruženje ,,Ludašpusta“ i mesara „Noge“, a  posetioci  će tokom dva festivalska dana, imati priliku da   uživaju u ponudi izlagača čiji je broj iz godine u godinu sve veći.

U sklopu izložbe lokalnih proizvoda, za koju je učešće prijavilo preko 50 izlagača, biće predstavljeni, između ostalog, novi proizvodi brenda ,,Juliška“ kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovisati stari zanati.  Projekat saradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje  kvaliteta za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnom regionu, sufinansira Evropska unija, uz podršku lokalne samouprave.

Sve aktivnosti u sklopu Zimskog festivala doprinose očuvanju tradicije i turističe promocije Palića, a interesovanje građana i broj učesnika se povećava svake godine, istakla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Učešće na takmičenju  u pečenju 1000 kg čvaraka za sada je  potvrdilo 20 ekipa, a prijave su otvorene još sutra i mogu se izvršiti putem broja telefona 069/75-40-43, a kotizacija iznosi 2000 dinara.

Oba dana Zimskog festivala tradicija, program će trajati od 9 do 17 časova.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. vaše ime kaže:

  Nastavak seljačenja.Subotica je postala seljana bez premca…

 2. Megille kaže:

  @ vaše ime : Poubijali su svoje plemstvo pa su sa konja pali na magarca…Naime nakon II svetskog rata Pišta bači koji je bio čistač ulica prije rata u Subotici od novih vlasti ponovo je dobio taj posao da radi. Ali su mu rekli ‘ e sada si gospodin ‘. I šta ću ja kao gospodin da radim? Pa čističeš ulicu kao prije…

 3. Istina kaže:

  @vaše ime

  Nikada nije ni bila ništa drugo do palanka, provincija. Da li znate zašto? Zato što sistematski suviše dugo najuruje, tamniči ili likvidira one koji vrede. Pa pogledajte ko je danas na njenom čelu! Lažni masteri, magistri i doktori. A gde su npr. Braća Grabarević i hiljade drugih kreativnih, inovativnih i preduzetnih ljudi?

 4. Easy58 kaže:

  Odlična stvar i lep doživljaj, bitno je da se šta dešava a čvarke voli svak pa neka se vegani bune, za njih će biti vina i rakije da se teše. Treba što više ovakvih festivala da nas prikaže da postojimo

 5. Pajo kaže:

  Dvadeset ekipa?O da 15 mesnih odbora SVMa! Svaki odbor je dobio zadatak da posalje ekipu! A kotizaciju placa stranka! Sramota da je samo 5 ekipa priljavnjeno van stranacki!

 6. STeve kaže:

  @Istina

  aman covece zaposli se negde 😉

 7. toto kaže:

  Zasto toliko pljuvanja po svemu i svacemu? Kad nemci naprave pijanku i vasar, na kojem se jedu kobasice, nosi narodna nosnja, slusa narodna muzika i gomila napija uz popijene hektolitre piva onda je to super, a kod nas sve sto ukazuje na tradiciju i neka prosla vremena je palancenja i kic. Ovaj put dezurni pljuvaci cak ne mogu da prigovaraju da se to desava u centru grada.

 8. stormwatch kaže:

  Bravo Božićni vashari! Bravo tradicija Vojvodjanska!

 9. Megille kaže:

  @ Istina : Da ,svi koji su vredili u Subotici su najureni ili sami otišli ,pa je ostao samo šrot…Subotica je stanište zavidnih ,i intrigantnih ljudi. Dugo je trajalo komunizam koji je na čelu grada uvek postavljao lažne turbo intelektualce ,školovanih preko SK partije…taj duh Subotice i danas ‘vlada’ gradom. Čak više njihovo delovanje je opasnije danas. Vidimo to kod ‘verbalnih’ napada na neistomišljenike. Još nedavno jedan sada beć bivši pokojni stanovnik grada mi je rekao : ‘još ćemo mi i streljati ‘…

 10. stormwatch kaže:

  @toto

  Takva seljachenja prave samo seljoberi iz Bajerna. A upravo je Bajern republika jako slicna pa cak i ista balkanu i stoga tu republiku treba u sirokom luku izbegavati u DE ako je neko mentalitetni emigranti i zeli da vidi zapadne civilizacije i kulture. Meni Oktoberfestovi i Volksfestovi uopste nisu nikad bili zanimljivi, jer su nista drugo nego parada pijanstva, seljashtva i primitivizma.

  Sa druge strane, tradicionalni Weihnachtsmarktovi po zapadnoj nemackoj su nesto sto svako treba da poseti barem jednom u zivotu.

 11. Istina kaže:

  @Megille

  Streljali su za vreme Drugog rata, ali i posle njegovog završetka, u miru, sve dok su mogli to da kriju. Posle su to radili u centrima za prevaspitavanje, najpoznatiji i najbrutalniji je Goli otok. Obračun sa nepodobnima nikada nije ni prestao. Žalosni su ljudi kojima komunisti, Antisistem kroji život. To nije život nego antiživot, to je gore od streljanja.

 12. stormwatch kaže:

  @Megille

  Ma nemoj molim te. Ti ovde javno pravis spisak lovine onih sa cijim se misljenjem ne slazes. Prekratko je trajao Komunizam u Subotici pa nije exterminisao nazifashiste.

 13. Karl Valentin kaže:

  Bavarsku treba u sirokom luku izbegavati. Sve sami seljoberi i pijanice. Ta Bavarska je ista kao i Balkan, narocito u ekonomskom kontekstu.

 14. stormwatch kaže:

  @arl Valentin

  Seljoberi, nekulturni lazhovi i pijandure, a sto se tice nekog bogatstva….pa i tog bogatstva toliko napricanog se bas nisam nagledao tamo. Da nisu sedishta najjachih firmi u Minkenu a proizvodni pogoni u citavoj nemackoj. Ne bi bas tako jaka bila ta bavaria.

 15. avet kaže:

  @Easy58
  Čvarci su ti već i na prvi pogled fantastični, prva liga, svaka čast.
  Voda mi je momentalno krenula na usta kad sam video sliku..
  Ove si verovatno Ti pekao, kupiti negde ovakve nigde nema.

 16. Megille kaže:

  Živela Bavarska i Austrija ,tamo su pravi nemački domoljubi-Kada samo pomislim na Nemačku vidim Bavarsku…

 17. ffilozoff kaže:

  Za dobre zmare,treba dobra slanina!

OSTAVITE KOMENTAR