Azilanti na Prozivci

Problem sa azilantima postaje sve izražajniji. Nedavno smo pisali tekst šta se dogodilo u Horgošu, i tada sam u komentarima na tekst videla da je neko napisao komentar da ih ima i na Prozivci.

Juče popodne smo fotografisali grupu azilanata iz Avganistana, Iraka i drugih zemalja Azije koji su se zadesili u Parku Prozivka. Sede na travi, odvojeni u dve grupe i tako satima sa ciljem da pređu u Mađarsku.

Slika

Stanovnici Prozivke kažu da nisu imali problema sa njima, ali im nije svejedno kada ih vide tako da sede u grupi i to uglavnom ujutru i popodne.

U Policijskoj upravi u Subotici kažu da sve migrante koje uhvate bez dokumenata upute u Prihvatni centar u Banji Koviljači i Pazinsku skelu. Migranti koji su u Subotici imaju rešenje o otkaznom roku boravka u gradu. Po proceduri trebalo bi da se jave u svoje ambasade i vrate kući. Problem je što većina migranata ne ode da se javi u ambasadu, nego pokušava da pređe granicu.

U Policijskoj upravi u Subotici ističu da je 90% predmeta procesuirano i da su migranti već odgovarali za pokušaj ilegalnog prelaska granice, da im je dat otkaz boravka i da uglavnom iz Subotice idu u Sombor, Kikindu i druge pogranične gradove. PU Subotice u saradnji sa Regionalnim centrom Granične policije radi na sprečavaju ilegalnih prelaza granice. Reč je uglavnom o migrantima iz Azije koji u Srbiju dolaze preko Grčke ili Makedonije.

Prema statističkim podacima, 2009. godine sprečeno je 259 ilegalnih prelazaka granice, 67 je prešlo i mađarska policija ih je vratila a podnete su tri krivične prijave. Godine 2010. sprečeno je 450 migranata u ilegalnom prelasku granice, 273 lica je vraćeno iz Mađarske i podneto 6 krivičnih prijava. Ove godine sprečeno je 242 lica u ilegalnom prelasku granice, a 299 je vraćeno. Problem sa migrantima je izražen u svim zemljama u regionu, kao i Evropske unije.

DislikeLike (+5)
Loading ... Loading ...
Serbian Dental Tourism Cvikeri

Komentari

  1. stanovnici bajnata se ne bi složili da nisu imali problema.baš danas sam razgovarao sa jednom gospođom iz Masarikove koja kaže da su znali ući kod pojedinih komšija u kuhinje nepozvani.inače dobar deo njih imaju smeštaj u Malkon-u.a svakodnevno su u bife-u kod Majšanskog mosta

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. pa verovatno ih ti i ta zena smestate:-),sala naravno….inace mozes ih videti i u gatu u parku preko puta mesca u peder parku a najvise ih ima na palicu u vilama i privatnim smestajima!treba se dobro obratiti paznju na to da im policija nemoze fakticki nista u prolazu slucvajno sam video da policija legitimise emigrante i u svakom slucaju svi su imali neke vize a vecina migranata su turci albanci i pakistanci

    Thumb up 0 Thumb down 0

Ostavite komentar