Oslobođen ekološki aktivista Đura Vavroš

U Osnovnom sudu u Subotici 20.oktobra 2017.godine doneta je prvostepena oslobađajuća presuda u predmetu između ekološkog aktiviste, Đure Vavroša i d.o.o. Krivaja.

Predsednik ekološkog udruženja „Hrast“ iz Krivaje, Đuro Vavroš oslobođen je optužbi za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća d.o.o.Krivaja.

Da podsetimo, građani Krivaje posadili su vetrozaštitni pojas od 1.200 sadnica drveća i za to su imali dozvolu opštine Bačka Topola, a d.o.o. Krivaja ih je uzorala. Vavroš je te podatke izneo u medijima i nakon, po privatnoj tužbu tužilo ga je preduzeće Krivaja.

“Zadovoljan sam presudom i nastaviću da se borim za zdravu životnu sredinu“, kaže Vavroš.

Inače, ovo je drugi slučaj da je u Bačkoj Topoli tužen ekološki aktivista zbog iznošenja podataka o narušavanju životne sredine. Nastavnik Dragan Pečurica, ekološki aktivista iz Bačke Topole isto tako je tužen, pa oslobođen svih optužbi za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti kompanije AIK Bačka Topola, koja je isto tako dokazivala da je Pečurica „narušio poslovni ugled te kompanije“.

patrola_vavros1

 

 KOMENTARI

  1. punisher kaže:

    AIK Bačka Topola je svojim potezom kriv za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti. Sigurno i tamo neki pametni politicari vode glavnu rec…..

  2. freestyle kaže:

    A da li ce doo Krivaja da nadomesti 1900 sadnica, ili bar isplatiti da aktivisti imaju od cega ponovo da posade to sto su ovi majtori unistili o tome se ne prica… OK, bitno je da je ovaj covek oslobodjen optuzbi, ali je isto tako bitno i sta je sa vetrozastitom za koju se bori…

OSTAVITE KOMENTAR